Zangeres Sera Noa: ‘Ik droom ervan te kunnen optreden zonder onzeker te zijn’

Interview
Wat geeft jou hoop? Bekende Nederlandse jongeren geven antwoord op deze vraag. Vandaag Sera Noa (22), zangeres en christen. ‘Vlak voor een optreden denk ik: ik moet dit perfect doen, mensen hebben hiervoor betaald.’
Aliene Boele
zaterdag 30 juli 2022 om 18:22
Sera Noa: 'Als je zingt, moet je je niet gestrest, maar vrij voelen, ontspannen in je lichaam.'
Sera Noa: 'Als je zingt, moet je je niet gestrest, maar vrij voelen, ontspannen in je lichaam.' beeld nd

Het zelfverzekerde meisje dat op elfjarige leeftijd in de finale stond van het Junior Songfestival, is niet meer de vrouw van tegenwoordig, waarschuwt Sera van der Vijver nog voordat ze gaat zitten aan tafel. In de gang van het knusse appartement in Zwolle staat haar gitaar al ingepakt voor vanmiddag, als ze gaat zingen op een bruiloft. 

Naast haar optredens – in kerken, op feesten, begrafenissen en evenementen – geeft ze twee dagen per week zanglessen in haar ouderlijk huis in Friesland. Ze speelt ‘een beetje’ gitaar, maar zingt het liefst. Al zit de onzekerheid haar constant op de hielen.

wondjes verstoppen

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’

Afbeelding

Koninklijke vrouwen verenigen zich op paleis

Afbeelding

Max (87): ‘Ik had me eigenlijk al voorbereid op mijn dood. Gelukkig mocht ik blijven leven’

De oudere van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Max van Gestel (87) uit Heelsum. Hij ging al met de VUT toen hij 56 jaar was en bezoekt regelmatig twee van zijn kinderen die in Zweden wonen.