Erik Aspers (44) geniet van zijn servals Lara en Simba: ‘Ik hou van wilde dieren’

Achtergrond
In zijn achtertuin houdt motorcross-teambaas Erik Aspers uit Herkenbosch twee wilde, Afrikaanse katten, die sprekend lijken op kleine luipaarden. ’s Nachts slapen ze vaak in zijn bijkeuken.
Imco Lanting
donderdag 21 juli 2022 om 20:01
Erik Aspers in de kooi met het vrouwtje Meisje.
De andere Serval Meisje, is een vrouwtje,kleiner en handelbaarder dan Simba die na een kort rondje wegdook in zijn schuilplaats om niet meer terug te komen.
Erik Aspers in de kooi met het vrouwtje Meisje. De andere Serval Meisje, is een vrouwtje,kleiner en handelbaarder dan Simba die na een kort rondje wegdook in zijn schuilplaats om niet meer terug te komen. beeld Franco Gori

‘Vorig jaar trainde ik in Spanje met m’n motorcrossteam, toen de politie van Herkenbosch mij belde. Lara, mijn vrouwtjes-serval, was ontsnapt. ‘Het dorp staat weer op stelten’, zei de agent tegen me, met gevoel voor humor. Lara had al een paar keer eerder uit haar verblijf weten te komen. Ook nu hadden alle inwoners van Herkenbosch een alert op hun mobieltje ontvangen. Dertig mensen zochten inmiddels naar haar en de regionale tv-zender stond bij m’n huis te filmen. Ik heb gezegd dat ze haar niet in het nauw moesten drijven, want dan kan een serval lelijk bijten en uithalen. Haar nagels zijn scherp als stanleymessen. Ik heb het eerstvolgende vliegtuig naar Nederland gepakt en thuis aangekomen, zag ik Lara meteen in het weiland achter ons ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marieke en Frankwin wonen in het Haagse klooster, naast het werkpaleis van de koning

Na drie jaar wonen in Azië moest de familie Colijn terug naar Nederland. Ze woonden overal en nergens, totdat ze een huurappartement vonden in het Haagse klooster. ‘Het voelde als op adem komen.’

Afbeelding

Vandaag vertelt: Wabe Bakker uit Leusden.

Afbeelding

Michelle (12) stuitert bij het zien van Formule 1: ‘Ik volg veel coureurs op Instagram‘

In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden?

Afbeelding

Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers. Hoe komt dat?

Afbeelding

Huisartsen Miranda en Eva zijn goede vriendinnen: ‘Onze band voelt als een vangnet’

Via hun Instagram-account Beroepsgeheimen delen ze anonieme verhalen uit hun spreekkamers. Privé zijn huisartsen Miranda Tjeerdsma-Kraan (34) en Eva Elbert-Haitsma (32) uit Friesland daarnaast hechte vriendinnen.

Afbeelding

Annemiek wil haar werk doen ‘zoals Jezus deed’: ‘Mensen opzoeken en helpen met hun problemen’

Als ambulant begeleider bij Stichting Ontmoeting helpt Annemiek Bolle (22) midden in Rotterdam Kralingen mensen hun leven weer op de rails te krijgen. ‘Ik ben altijd weer verrast hoeveel we als mensen gemeen hebben.’