Groente en zonnepanelen in de achtertuin van je rijtjeshuis

Reportage
Om zelfvoorzienend te leven heb je minimaal één hectare grond nodig. Maar Wouter Buijs (38) en Sabine Land (39) doen hun best in een rijtjeshuis in Roosendaal. Ze verbouwen groente in hun achtertuin en plukken fruit, bloemen en kruiden op openbare plekken.
Nadine Folkers
vrijdag 22 juli 2022 om 16:44
Wouter Buijs en Sabine Land hebben een groentetuin en zonnepanelen in hun achtertuin.
Wouter Buijs en Sabine Land hebben een groentetuin en zonnepanelen in hun achtertuin. beeld werkt / Jeroen van Eijndhoven

Zijn hele leven kijkt hij ernaar uit: een reis maken door de jungle. Maar als het eindelijk zover is en Wouter Buijs in 2018 vier dagen door een oerwoud in Bolivia trekt, wordt zijn droom een nachtmerrie. ‘De gids nam ons mee op een nachttrip om wilde dieren te spotten. 

En wat ik totaal niet had zien aankomen, gebeurde: hij liep op een alligator af die in het water lag, verblindde het dier met zijn zaklamp en sloeg het vervolgens dood. Hij was trots op zijn trofee, maar ik kan wat daar gebeurde nog steeds niet met droge ogen vertellen’, zegt Buijs. ‘Het deed me pijn om te zien wat iemand een dier aandoet en bovendien zag ik wat geld kan doen. Alles is blijkbaar te koop.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marieke en Frankwin wonen in het Haagse klooster, naast het werkpaleis van de koning

Na drie jaar wonen in Azië moest de familie Colijn terug naar Nederland. Ze woonden overal en nergens, totdat ze een huurappartement vonden in het Haagse klooster. ‘Het voelde als op adem komen.’

Afbeelding

Vandaag vertelt: Wabe Bakker uit Leusden.

Afbeelding

Michelle (12) stuitert bij het zien van Formule 1: ‘Ik volg veel coureurs op Instagram‘

In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden?

Afbeelding

Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers. Hoe komt dat?

Afbeelding

Huisartsen Miranda en Eva zijn goede vriendinnen: ‘Onze band voelt als een vangnet’

Via hun Instagram-account Beroepsgeheimen delen ze anonieme verhalen uit hun spreekkamers. Privé zijn huisartsen Miranda Tjeerdsma-Kraan (34) en Eva Elbert-Haitsma (32) uit Friesland daarnaast hechte vriendinnen.

Afbeelding

Annemiek wil haar werk doen ‘zoals Jezus deed’: ‘Mensen opzoeken en helpen met hun problemen’

Als ambulant begeleider bij Stichting Ontmoeting helpt Annemiek Bolle (22) midden in Rotterdam Kralingen mensen hun leven weer op de rails te krijgen. ‘Ik ben altijd weer verrast hoeveel we als mensen gemeen hebben.’