Vissen brengen reuring én rust op dit kantoor

Reportage
Dieren worden steeds vaker ingezet om mensen te helpen of gerust te stellen: knuffelpony’s, kantoorvissen of traumahonden. Hoe helpt het dier de mens en hoe drukte die rol op dieren? Vandaag: kantoorvissen.
Linda Stelma
woensdag 20 juli 2022 om 04:21
Vissen op kantoor.
Vissen op kantoor. beeld Jeroen Jumelet

Langs de muur van administratiekantoor Soleil Solutions in Utrecht staat een twee meter lang tropisch aquarium. Er zwemmen zo’n twintig gekleurde vissen, wit, oranje, geel en gespikkeld van links naar rechts en van onder naar boven. Op de bodem ligt grind, tussen planten en stenen kunnen de vissen zich verstoppen.

gespreksonderwerp

Boekhouder Liam Striekwold (23) zit het dichtst bij de bak met water en vissen. Hij vindt het meer dan prima. ‘Het aquarium brengt sfeer in het kantoor. Het trekt ook meteen de aandacht van klanten die langskomen en je hebt gelijk een gespreksonderwerp.’ Zelf kijkt Liam tussen het werk door naar de vissen. ‘Om de zoveel uur worden de vissen ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marieke en Frankwin wonen in het Haagse klooster, naast het werkpaleis van de koning

Na drie jaar wonen in Azië moest de familie Colijn terug naar Nederland. Ze woonden overal en nergens, totdat ze een huurappartement vonden in het Haagse klooster. ‘Het voelde als op adem komen.’

Afbeelding

Vandaag vertelt: Wabe Bakker uit Leusden.

Afbeelding

Michelle (12) stuitert bij het zien van Formule 1: ‘Ik volg veel coureurs op Instagram‘

In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden?

Afbeelding

Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers. Hoe komt dat?

Afbeelding

Huisartsen Miranda en Eva zijn goede vriendinnen: ‘Onze band voelt als een vangnet’

Via hun Instagram-account Beroepsgeheimen delen ze anonieme verhalen uit hun spreekkamers. Privé zijn huisartsen Miranda Tjeerdsma-Kraan (34) en Eva Elbert-Haitsma (32) uit Friesland daarnaast hechte vriendinnen.

Afbeelding

Annemiek wil haar werk doen ‘zoals Jezus deed’: ‘Mensen opzoeken en helpen met hun problemen’

Als ambulant begeleider bij Stichting Ontmoeting helpt Annemiek Bolle (22) midden in Rotterdam Kralingen mensen hun leven weer op de rails te krijgen. ‘Ik ben altijd weer verrast hoeveel we als mensen gemeen hebben.’