Dineren met Ilja Gort: ‘Het eten kan me eigenlijk geen zak schelen, het gaat me vooral om wijn’

Interview
Deze zomer eet culinair journalist Marco Bosmans met bekende Nederlanders. Deze week worden de eetgewoonten en tafelmanieren van wijnboer Ilja Gort op de proef gesteld.
Marco Bosmans
donderdag 14 juli 2022 om 16:32
Ilja Gort: 'Ik drink uitsluitend goede wijn. Wijn waarbij de tranen je in de ogen springen.'
Ilja Gort: 'Ik drink uitsluitend goede wijn. Wijn waarbij de tranen je in de ogen springen.' beeld Caroline d’Hollosy

Als er iemand is die de joie de vivre tot een tweede natuur heeft gemaakt, is hij het. Sterker nog, het was misschien wel zijn eerste natuur. Ilja Gort heeft het leven lief en leeft die liefde ten volle. Al 71 jaar. Hoewel ... Die leeftijd is een dingetje. Of eigenlijk juist geen dingetje, maar daarover later meer. Eerst nog een paar zinnen ter introductie, want ik had u op deze pagina graag verteld over mijn reis naar het zonnige zuiden. 

Over de slingerwegen langs de Franse westkust, met door het andere raam binnenlandse vergezichten over druivenstokken, om vervolgens de arrivé te beschrijven in Saint-Romain-la-Virvée. Maar ja, reiskosten ... Bovendien: het (goede) leven van deze Franse kasteelheer speelt zich zo nu en dan ook ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.