Koninginnedag in Arcen

Achtergrond
Voor de tweede keer dit kookseizoen rapporteer ik vanuit Limburg. Daar waar wit goud de afgelopen weken de kop opstak. In herinnering de grootse verwachtingen van boer Wiel en kok Jan, is het nu tijd om de balans op te maken, en uit te zwaaien. Adieu Asperge.
Marco Bosmans
zaterdag 25 juni 2022 om 04:21
Asperges met corvina
Asperges met corvina beeld Marco Bosmans

Aangezien belofte schuld maakt, wilde ik Wiel Friesen en Jan Cremers niet teleurstellen. En mezelf nog minder, schrijf ik er eerlijk bij. Veelbelovend was de eerste oogst in het kleine Castenray, afgelopen april. De grillige winterwaarden hadden de kiemende scheuten op het land van Friesen amper gedeerd en dus kon er naar hartenlust worden gestoken, gekookt en gesmuld. En nu letterlijk het doek is gevallen, kan boer Wiel tevreden terugkijken. ‘2022 was een geweldig aspergejaar. Ook dat moderne wisselfolie heeft wat dat betreft zijn dienst bewezen, inderdaad. Ja, ik ben er blij mee; en nog blijer met de enthousiaste reacties van onze klanten. Toch ben ik stiekem ook wel blij dat we weer overeind kunnen staan, want van al dat steken gaat j..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marieke en Frankwin wonen in het Haagse klooster, naast het werkpaleis van de koning

Na drie jaar wonen in Azië moest de familie Colijn terug naar Nederland. Ze woonden overal en nergens, totdat ze een huurappartement vonden in het Haagse klooster. ‘Het voelde als op adem komen.’

Afbeelding

Vandaag vertelt: Wabe Bakker uit Leusden.

Afbeelding

Michelle (12) stuitert bij het zien van Formule 1: ‘Ik volg veel coureurs op Instagram‘

In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden?

Afbeelding

Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers. Hoe komt dat?

Afbeelding

Huisartsen Miranda en Eva zijn goede vriendinnen: ‘Onze band voelt als een vangnet’

Via hun Instagram-account Beroepsgeheimen delen ze anonieme verhalen uit hun spreekkamers. Privé zijn huisartsen Miranda Tjeerdsma-Kraan (34) en Eva Elbert-Haitsma (32) uit Friesland daarnaast hechte vriendinnen.

Afbeelding

Annemiek wil haar werk doen ‘zoals Jezus deed’: ‘Mensen opzoeken en helpen met hun problemen’

Als ambulant begeleider bij Stichting Ontmoeting helpt Annemiek Bolle (22) midden in Rotterdam Kralingen mensen hun leven weer op de rails te krijgen. ‘Ik ben altijd weer verrast hoeveel we als mensen gemeen hebben.’