Relatietherapaut Feniks de la Fosse: ‘Seks is vaak het stiefkindje van de relatie’

Interview
Praten over seks is voor heel veel stellen lastig en dat is zonde, zegt relatietherapeut en seksuoloog Feniks de la Fosse, want het zorgt er vaak voor dat seks ‘het stiefkindje’ van de relatie wordt. Een kennismaking met de nieuwe ND-columniste én een gesprek over de seks-uitdagingen in zomertijd.
Marinde van der Breggen
vrijdag 24 juni 2022 om 11:42
Feniks de la Fosse: ‘Seks moet ten eerste fijn zijn. Niet goed, want daar zit een element van prestatie in.'
Feniks de la Fosse: ‘Seks moet ten eerste fijn zijn. Niet goed, want daar zit een element van prestatie in.' beeld Niek Stam

Het is zo’n zomerse dag waarop de korte broeken, jurkjes en kortere shirts weer uit de kast komen. Mensen die niet gebonden zijn aan schoolvakanties zijn al in de vakantiesferen, hier en daar staat een caravan bij een huis te wachten om aangekoppeld te worden. In de tuin van Feniks de la Fosse verwarmt de zon zelfs halverwege de ochtend het terras al flink. Achterin, tussen de bomen, is een kleine overkapping waar het altijd koel blijft, vertelt ze terwijl ze met een dienblad naar buiten komt.

De la Fosse is relatietherapeut en seksuoloog, praten over seks is een groot deel van haar werk. Daarom merkt ze zodra de zomer eraan komt ook weer dat die allerlei specifieke ‘seksproblematiek’ met zich meebrengt. Genoeg voer voor het schrijven van..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marieke en Frankwin wonen in het Haagse klooster, naast het werkpaleis van de koning

Na drie jaar wonen in Azië moest de familie Colijn terug naar Nederland. Ze woonden overal en nergens, totdat ze een huurappartement vonden in het Haagse klooster. ‘Het voelde als op adem komen.’

Afbeelding

Vandaag vertelt: Wabe Bakker uit Leusden.

Afbeelding

Michelle (12) stuitert bij het zien van Formule 1: ‘Ik volg veel coureurs op Instagram‘

In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden?

Afbeelding

Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers. Hoe komt dat?

Afbeelding

Huisartsen Miranda en Eva zijn goede vriendinnen: ‘Onze band voelt als een vangnet’

Via hun Instagram-account Beroepsgeheimen delen ze anonieme verhalen uit hun spreekkamers. Privé zijn huisartsen Miranda Tjeerdsma-Kraan (34) en Eva Elbert-Haitsma (32) uit Friesland daarnaast hechte vriendinnen.

Afbeelding

Annemiek wil haar werk doen ‘zoals Jezus deed’: ‘Mensen opzoeken en helpen met hun problemen’

Als ambulant begeleider bij Stichting Ontmoeting helpt Annemiek Bolle (22) midden in Rotterdam Kralingen mensen hun leven weer op de rails te krijgen. ‘Ik ben altijd weer verrast hoeveel we als mensen gemeen hebben.’