De telefoon van Lieke: ‘Ik droom van een eigen boerderij’

Interview
De jongere van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag laat Lieke Malda (13) haar telefoon zien. Ze is trots op haar hardwerkende ouders, gaat naar school omdat het moet en trekt zich niets aan van mensen die vinden dat voetbal een jongenssport is.
Aliene Boele
zondag 12 juni 2022 om 18:27
Lieke Malda komt uit een groot gezin. ‘Ik heb een oudere zus en broer en twee jongere broertjes.'
Lieke Malda komt uit een groot gezin. ‘Ik heb een oudere zus en broer en twee jongere broertjes.' beeld Dick Vos

Lieke Malda komt uit een groot gezin. ‘Ik heb een oudere zus en broer en twee jongere broertjes. Tot vier jaar geleden woonden we in een rijtjeshuis in Dronten, maar dat huis werd te klein voor ons allemaal. Vandaar dat we naar deze boerderij in Hattem zijn verhuisd. Dat bevalt goed: ik heb hier een eigen kamer en we hebben een hoop dieren en veel land om het huis.

zeven puppies

Als ik mijn telefoon oppak, zie ik eerst een foto van mij en Yara, onze hond. Ze heeft een paar dagen geleden zeven puppies gekregen, heel schattig. Ik ga vaak even bij ze kijken in de schuur. We geven ze geen namen, daarvoor lijken de puppies te veel op elkaar. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marieke en Frankwin wonen in het Haagse klooster, naast het werkpaleis van de koning

Na drie jaar wonen in Azië moest de familie Colijn terug naar Nederland. Ze woonden overal en nergens, totdat ze een huurappartement vonden in het Haagse klooster. ‘Het voelde als op adem komen.’

Afbeelding

Vandaag vertelt: Wabe Bakker uit Leusden.

Afbeelding

Michelle (12) stuitert bij het zien van Formule 1: ‘Ik volg veel coureurs op Instagram‘

In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden?

Afbeelding

Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers. Hoe komt dat?

Afbeelding

Huisartsen Miranda en Eva zijn goede vriendinnen: ‘Onze band voelt als een vangnet’

Via hun Instagram-account Beroepsgeheimen delen ze anonieme verhalen uit hun spreekkamers. Privé zijn huisartsen Miranda Tjeerdsma-Kraan (34) en Eva Elbert-Haitsma (32) uit Friesland daarnaast hechte vriendinnen.

Afbeelding

Annemiek wil haar werk doen ‘zoals Jezus deed’: ‘Mensen opzoeken en helpen met hun problemen’

Als ambulant begeleider bij Stichting Ontmoeting helpt Annemiek Bolle (22) midden in Rotterdam Kralingen mensen hun leven weer op de rails te krijgen. ‘Ik ben altijd weer verrast hoeveel we als mensen gemeen hebben.’