Rik bidt op de fiets naar zijn werk: ‘Het meest rustige en religieuze moment van de dag’

Interview
De dertiger van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Rik van Huigenbos (31) uit Soest. Hij is getrouwd met Amber en docent geschiedenis en maatschappijleer in het voortgezet onderwijs. Hij is lid van de protestantse gemeente Soest, fractieassistent bij de lokale ChristenUnie en doet aan toneelspelen.
Linda Stelma
vrijdag 8 april 2022 om 16:09
‘In de kern geloof ik dat je een geliefd kind van God bent en vanuit die basishouding kies ik het pad in mijn leven.'
‘In de kern geloof ik dat je een geliefd kind van God bent en vanuit die basishouding kies ik het pad in mijn leven.' beeld Jeroen Jumelet

‘Je wortels zeggen iets over wie je bent; als je weet waar iemand vandaan komt, kun je hem of haar beter begrijpen. Mijn wortels liggen in Barneveld en ik voldoe aan alle vooroordelen die mensen hebben over die plaats. Ik kom uit een groot gezin, mijn vader had kippen en ik heb een hervormde achtergrond. Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in geschiedenis. Op de boerderij waar ik opgroeide, waren oude spullen te vinden. 

Ook werden er altijd verhalen over vroeger verteld; er werd gesproken over van wie een stuk land was en wat er op een bepaalde plek gebeurd was. Op de basisschool kreeg ik bijbels onderwijs en later vaderlandse geschiedenis en wereldgeschiedenis. Dat heeft me altijd bijzonder geprikkeld en dat doet het nog steeds. I..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’

Afbeelding

Koninklijke vrouwen verenigen zich op paleis