Oorlog is stom. Liefde is gaaf. Punt.

Column
Terwijl ik aan deze column begin heb ik nog geen idee waar hij over zal gaan. Niet dat ik geen inspiratie heb ofzo, ik bedoel: ik maak heus wel wat mee zo nu en dan. Zo is mijn beste vriend onlangs getrouwd, was ik in Amsterdam tijdens de grote storm en heb ik een week op Second Love gezeten. Maar het voelt zo egomanisch om over mijn alledaagse leven te gaan schrijven, terwijl er een stomme oorlog gaande is die het alledaagse leven van zoveel andere mensen afpakt.
Cocky Drost
vrijdag 4 maart 2022 om 13:19
Cocky Drost
Cocky Drost beeld Dick Vos

En – dramatisch emotioneel wezen dat ik ben – ik voel het ook gewoon overal. Ik denk er de hele tijd aan. Niet dat ik een constante angst voel, maar ik ben gewoon oprecht verdrietig. En dat lijkt mijn hele brein te blokkeren. Er komt maar weinig uit mijn mond, laat staan uit mijn handen. Ik heb natuurlijk ook geen idee wat er deze week gaat gebeuren. Misschien valt er wel een bom op de krantendrukfabriek en verschijnt deze krant helemaal niet. Of half Nederland verdwijnt op de een of andere manier van de kaart. Niet om jou of mezelf bang te maken, maar het is allemaal zo relatief ineens. En dat verlamt me blijkbaar.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’