Marit (15): ‘Kerstfilms kijk ik graag, die kunnen het hele jaar door, toch?’

Interview
De jongere van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Marit Bonthuis (15) uit het Friese Ureterp. Ze kan urenlang jaren ’90-series kijken op Netflix en speelt fanatiek volleybal, maar vindt het af en toe ook heerlijk om met haar broertje van 3 mee te spelen met zijn dino’s en duplo.
redactie nd
vrijdag 25 februari 2022 om 16:50
Afbeelding
beeld Sjaak Verboom

‘Ik ga elke dag in Groningen naar school, naar het Gomarus College. Ik zit in de derde van het VWO. Eerst zat ik op school in Drachten, toen kon ik op de fiets. Maar mijn fietsgroepje was echt niet leuk. Gepest werd ik niet, maar ik voelde me wel buitengesloten. Toen ik wist dat ik in Groningen naar school zou gaan, voelde ik opluchting. Ik moet nu wel een uur met de bus, maar dat geeft niet.

Ik moest sowieso over een tijdje in Groningen naar school, omdat je het VWO niet kunt afmaken in Drachten. Ik moet volgend jaar een profiel kiezen, het wordt cultuur & maatschappij denk ik. Ik wilde een tijdlang juf worden, maar op dit moment weet ik het niet zo zeker meer. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’