Met knuffelportretten maken Liesbeth Kruijs en Caressa Thera herinneringen voor anderen tastbaar

Interview
Liesbeth Kruijs en Caressa Thera hebben al vijfduizend knuffelportetten van mensen en dieren gemaakt. Met hun bedrijf Knuffelmakers maken ze herinneringen voor anderen tastbaar. ‘Een knuffel kan iemand erg raken.’
Marina de Haan
vrijdag 3 december 2021 om 10:30 aangepast 11:18
Liesbeth Kruijs en Caressa Thera
Liesbeth Kruijs en Caressa Thera beeld rona lane photography
Goed Werk

Verknuffelen. Het woord staat nog niet in woordenboek de Van Dale. Toch zijn de vriendinnen Liesbeth Kruijs (44) en Caressa Thera (34) iedere dag foto’s aan het verknuffelen. In hun atelier in Haarlem maken ze sinds 2017 knuffels van mensen en dieren aan de hand van portretfoto’s. Kruijs: ‘Ik liep een tijdje met het idee om een eigen knuffellijn op te zetten. Caressa hielp mij met de website’.

Thera is van huis uit grafisch ontwerper. ‘Ze maakte niet alleen de site, maar gaf ook tips om het concept nog leuker te maken’, vertelt Kruijs. Zij werkte eerder op de kostuumafdeling van de Nationale Opera en Ballet, de Stopera, in Amsterdam. De vriendinnen besloten hun creativiteit te bundelen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Leiderschap moet altijd dienend zijn, het gaat niet om de leider', vindt deze leiderschapsexpert

Het niveau van leiderschap in Nederland moet flink omhoog, vindt Lennart van der Kraan (31). Daarom moet er volgens hem meer aandacht naar het goed voorbereiden en begeleiden van een leidinggevende.

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Sarah Birebi werkt bij Amnesty International Nederland. Wat is het nut van demonstreren?

Al bijna zes jaar werkt Sarah Birebi (30) bij Amnesty International Nederland. Sinds juli werkt ze mee aan de uitvoering van de campagne Right to protest, waarmee ze iedereen wil laten zien hoe belangrijk demonstreren is.

Afbeelding

Noortje Rozema bindt de strijd aan tegen eenzaamheid, dankzij een inloop voor ouderen in Utrecht

Noortje Rozema (41) zag veel eenzaamheid onder de ouderen die ze als wijkverpleegkundige bezocht. Daarom startte ze zeven jaar geleden met Oog voor Utrecht. ‘Is de inloop op hun marktdag? Dan komen ze niet.’

Afbeelding

Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers. Hoe komt dat?

Afbeelding

Annemiek wil haar werk doen ‘zoals Jezus deed’: ‘Mensen opzoeken en helpen met hun problemen’

Als ambulant begeleider bij Stichting Ontmoeting helpt Annemiek Bolle (22) midden in Rotterdam Kralingen mensen hun leven weer op de rails te krijgen. ‘Ik ben altijd weer verrast hoeveel we als mensen gemeen hebben.’