Ouderenportret: ‘Er is niets zo fijn als een goede vriendin: dat je mekaar begrijpt’

Interview
De oudere van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Coby Wierenga (79) uit Hoogezand. Zij kan niet leven zonder planten om haar heen, ervaart het gebruik van Engelse woorden als storend en wil - als ze ooit een rollator nodig heeft - zich daar niet voor schamen.
Roeland van Mourik • redacteur
vrijdag 29 oktober 2021 om 18:30
Afbeelding
beeld Dick Vos

‘Woensdag is mijn vrije dag. De andere dagen van de week werk ik bij het Leger des Heils en bij een kringloopwinkel van Red een kind in de stad Groningen. Bij het Leger des Heils zoek ik kleding uit. Toen ik in maart bij de kringloopwinkel ging werken, vroegen ze: ‘Wat wil je gaan doen?’ Omdat ik bij het Leger des Heils al bij de afdeling kleding werkte, koos ik voor de afdeling huishoudelijke apparaten. Ik moet alle spullen die binnenkomen selecteren en prijzen. Mijn leidinggevende vroeg laatst aan me waarom ik dit werk doe. Mijn antwoord was: om mijn naasten te helpen, zoals in de tien geboden staat. Het leuke van het werk is het onder de mensen zijn. Door dit werk heb ik het gevoel dat ik nog bij de maatschappij hoor. Door met allerle..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Bij het politiebureau ga ik een rondje om'

naam Jochem Smaal (32), geluidsman en artiest Gijsjaradijsja

Afbeelding

Marja en Lisa zijn tweelingzussen, vriendinnen én collega's. 'Hooguit tien minuten ruzie. Dan een knuffel'

Marja en Lisa de Groot (32) zijn een eeneiige tweeling. Ze zijn naast zussen hechte vriendinnen en horeca-ondernemers. ‘Als Lisa vroeger viel, ging ik meehuilen.’

Afbeelding

Cees zegt dat hij honderd wordt, maar moet daar van zijn vrouw D.V. bij zetten. 'En gelijk heeft ze'

Cees Engbers (77) uit Oudehaske beleefde als bedrijfsleider hachelijke momenten, zoals die keer dat hij ’s nachts uit zijn bed werd gebeld omdat een werknemer met zijn hand in een snijmachine terecht was gekomen.

Afbeelding

Hoe stop ik met roddelen? 'Iemand die roddelt zegt meer over zichzelf dan over de ander'

Roddelen drijft mensen uit elkaar. Wilkin van de Kamp is oprichter van de christelijke organisatie Vrij Zijn. Hij schreef het boek ‘Roddelen doe ik niet’. Vandaag: zeven manieren om een roddelvrije zone te creëren.

Afbeelding

Na vijftien jaar gaat reptielenzoo Serpo weer open. 'Freek Vonk is hier ooit nog begonnen'

Na een sluiting van bijna vijftien jaar gaat reptielenzoo Serpo deze zomer weer open voor het publiek. Directeur Walter Getreuer heeft alle financiële middelen moeten aanboren om zijn levenswerk in stand te houden.

Afbeelding

Hun pastorie is direct verbonden met de kerk. 'Het is daarom een uitdaging om echt tot rust te komen'

Marjolijn en Louis Runhaar wonen in een monumentale pastorie naast de Gertrudiskathedraal in Utrecht. ‘Als we een weekendje weg zijn, is het kerkenwerk pas echt uit beeld.’