De wandeling: Het liefdespad in Ruurlo voert langs loveseats en een slotjesbrug over de Baakse Beek

Reportage
Nederland kent vele duizenden kilometers wandelpad, alle stoepen en steegjes niet meegerekend. Het Nederlands Dagblad zoekt in de vrije natuur, in steden en in dorpen, naar een frisse neus en nieuwe ervaringen. Vandaag: het Liefdespad in Ruurlo.
Roel Sikkema
donderdag 7 oktober 2021 om 14:51
‘Liefde voor de natuur’ is het thema van deze ‘Binocular’ (verrekijker).
‘Liefde voor de natuur’ is het thema van deze ‘Binocular’ (verrekijker). beeld Roel Sikkema

Waar lopen we vandaag?

In het afwisselende coulisselandschap van de Achterhoek bij Ruurlo. Daar werd op 14 februari 2020 (Valentijnsdag) het Liefdespad geopend. We lopen de vijf kilometer lange route, die je op verschillende punten kunt beginnen, zoals bij het station, het VVV-kantoor in het dorp, de doolhof en pannenkoekenhuis De Heikamp.

Het pad is een route langs een aantal loveseats, kunstwerken waar je op kunt zitten. Ze hebben alle een thema, gewijd aan de liefde. ‘Ruurlo is een prachtig dorp met diverse bezienswaardigheden, zoals het museum in het kasteel met de schilderijen van Carel Willink, het grootste heggendoolhof van Europa en een klimbos’, zegt Bert van Zijtveld, eigenaar van De Heikamp en de bedenker van het pad. ‘Je kunt h..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het 'Kasteeltje van Nieuwendijk' staat te koop: 'Van een afstand zag het er mooi uit'

Op huizenverkoopsites speuren we naar de meest excentrieke panden. Vandaag: Het ‘Kasteeltje van Nieuwendijk’ staat te koop. Een landhuis met de luxe van een verwarmd zwembad, een grote overdekte veranda en een tuin die grenst aan de Brabantse Biesbosch.

Afbeelding

Corry Frieling (81) had weinig met geloof, tot die ene dag: 'Vanuit de duisternis kwam ik in het licht'

Corry Frieling (81) uit Veenwouden groeide als enig kind op in een communistische omgeving. Met het geloof deed ze niet veel. Totdat haar vriendin zich bekeert. 'Ik zag een stralende vrouw, die al haar hoop en vertrouwen op God had gesteld.

Afbeelding

Worden wie je bent is een verkeerde gedachte. 'Zoals je nu bent, ben je bedoeld'

Je hoeft nog maar een paar dingen aan jezelf te veranderen, en dan zul je geliefd zijn. Schrijver en trainer Gabrielle Dik heeft een aversie tegen deze uitspraak en schreef het boek Je bent het al! – stop met worden.

Afbeelding

'Appaire' verkozen tot Woord van de Week. ND-columnist Cocky Drost: 'Ik gebruik dit woord al jaren'

Het woord appaire - geen echte affaire, maar wel één per app - is door het Instituut voor de Nederlandse taal verkozen tot Woord van de Week. ND-Columnist Cocky Drost bedacht het woord: ‘Het begint altijd onschuldig.’

Afbeelding

Amin en Esther zijn dankbaar voor hun sociale huurwoning: 'Dit huis is een teken van Gods trouw'

Amin en Esther wonen met hun kinderen in een flat van tachtig vierkante meter. Amin ontvluchtte Iran toen hij christen werd. 'Onze wens is dat we een rustig leven kunnen leiden. Of dat nu in Iran is of in Nederland.'

Afbeelding

Tegen vrienden zei Celine voor haar eerste chemokuur: 'Wens me maar plezier'

Celine werd als baby behandeld aan tumoren in beide ogen, waarna ze blind werd. Op zestienjarige leeftijd kreeg ze de diagnose bottumor in het bekken. ‘Ik heb in mijn leven meer geluk gehad dan pech.’