Nieuws
Courgettes zijn op en top in het seizoen! Wellicht heb je ze wel in je eigen moestuin staan. En dan kun je wel wat courgetterecepten gebruiken want als de plant het eenmaal goed doet heb je ze in overvloed!
Estée Strooker
donderdag 26 augustus 2021 om 02:00
courgette
courgette beeld istock

Daarom een heerlijk recept met courgette uit de oven. Gevuld met paddenstoelen, rauwe ham, kaas en walnoten.

De rauwe ham kun je vervangen voor bijvoorbeeld een blikje tonijn of wat gekookte linzen.

Je kunt kruiden toevoegen die je lekker vindt. Wellicht heb je rozemarijn in de tuin of salie. Dan is dat ook een goede optie!

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer een brede ovenschaal (waar 8 halve courgettes in passen) in met een laagje boter.

Schraap een beetje overtollig vruchtvlees uit de halve courgettes zodat je 8 schuitjes hebt. Leg deze in de ovenschaal en besprenkel ze met peper en zout.

Meng in een kom de geraspte kaas, stukjes rauwe ham, champignons en walnoten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’