Ook vanuit je rolstoel kun je vissen bij Abcoude. ‘Het is mooi om samen met vrijwilligers deze plek draaiende te houden’

Reportage
Bij Viscentrum Abcoude kan iedereen komen vissen. Het grootste deel van de steigers is zelfs bereikbaar met een rolstoel. ‘Vis vangen staat bovenaan, maar we sluiten wel af met een biertje en een bitterbal.’ Vrijwilligers leiden alles in goede banen.
Maarten Boersema
vrijdag 20 augustus 2021 om 16:17
Wim de Vries was zelf al jong verslingerd aan vissen.
Wim de Vries was zelf al jong verslingerd aan vissen. beeld Maarten Boersema

‘Door corona zijn we hier anderhalf jaar niet geweest. Afgelopen weken keek ik elke dag op de website om te zien wanneer het weer open zou gaan en vandaag zijn we er weer.’ Een grote grijns staat op het gezicht van Gerrit Moek. In zijn rolstoel rijdt hij het verharde pad af op weg naar steiger elf. Samen met enkele medebewoners van het Zandvoortse zorgcentrum Nieuw Unicum is hij vandaag afgereisd naar het viscentrum Abcoude waar de eerste nationale visdag van het jaar plaatsvindt. ‘Ik heb ons meteen aangemeld toen dat mogelijk was. De groep die vanuit Zandvoort is meegekomen, bestaat uit fanatieke vissers. Vis vangen staat bovenaan, maar we sluiten wel af met een biertje en een bitterbal. Het is heerlijk om af en toe even in een andere o..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

DJ Roberto Rosso verloor zijn beste vriend door zelfdoding. ‘Ik was boos op hem en op God’

Met zijn nieuwe dance track hoopt Robin Simon, die draait onder artiestennaam DJ Roberto Rosso, dat mensen vaker praten over mentale problemen. ‘Na de dood van Michaël maak ik het mijn missie om te praten over mentale gezondheid.’

Afbeelding

Noortje zit in een rolstoel. ‘Mensen denken veel te snel dat ik iets niet kan’

Noortje van Lith (25) vraagt al jaren aandacht voor gelijke behandeling van mensen met een handicap. ‘Als je aan iedereen een menukaart geeft, geef er dan ook één aan mij.’

Afbeelding

Veldhuis & Kemper twintig jaar samen op het podium: ‘Je kunt wel zien wie de positivo is’

Cabaret- en muziekduo Veldhuis & Kemper gelooft meer in het goede dan in een god. Toch hebben de twee wel wat met het ‘mysterie’ van geloof. ‘Ik snap dat geloven fijn is, want het is een soort van win-winsituatie.’

Afbeelding

Hoe kun je duurzaam Sinterklaas vieren? ‘Krijgen we dan helemaal geen cadeautjes?’

Duurzamer Sinterklaas vieren, hoe doe je dat? Redacteur Annelies Buit ging met vijftig euro de uitdaging aan om een nieuwe invulling aan het ‘heerlijk avondje’ te geven. Maar wat vinden haar kinderen hiervan?

Afbeelding

Beestjes en plantjes gaan ons helpen in de strijd tegen het water. Beter dan de dijken dat kunnen

Is er iets beters in de strijd tegen het water dan onze beroemde dijken? Ja, en dat begint met kleine beestjes en plantjes. Zij maken iets wat nóg beter is. En mooier. En geld oplevert.

Afbeelding

Alette heeft eekhoorns als huisdieren. ‘Elke keer als ik ze zie, ben ik weer verliefd op ze’

Honderden beeldjes, kussens, dekens, bestek en zelfs sieraden met afbeeldingen van hetzelfde dier. Het is niet moeilijk te raden dat de eekhoorn het favoriete dier is van wiskundelerares Alette Mons uit Heteren. Ze heeft ook vier levende exemplaren.