Yoëlle werkt bij een animatieteam: ‘Kinderen gaan zich aan je hechten’

Achtergrond
Door alle versoepelingen is er deze zomer steeds meer mogelijk. Hoe vullen jongeren hun zomer? Het Nederlands Dagblad laat in deze serie diverse jongeren aan het woord over hun zomerplannen. Vandaag Yoëlle van Dessel (19) uit Haarlem, zij werkt bij een animatieteam op een vakantiepark in Otterlo.
Lucas Versteeg
donderdag 19 augustus 2021 om 18:50
Afbeelding
beeld Niek Stam

‘Elke avond organiseren we een speciale kinderdisco. Dat vind ik het leukste om te begeleiden. De kinderen gaan er zo in op, je ziet ze helemaal glunderen. Ze concentreren zich op de danspasjes die wij voordoen en kunnen hun energie helemaal kwijt. In de avond begeleiden we ook grotere spellen voor het hele gezin, zoals een Ik hou van Holland-spel. Verder treden we op met een theatervoorstelling waarin iedereen van het animatieteam een bepaald typetje speelt. 

In totaal werk ik acht weken op EuroParcs Resort De Wije Werelt, een vakantiepark in Otterlo. Daar woon ik tijdelijk met vier collega’s in een accommodatie. Ik ben teamleider van het animatieteam. We entertainen kinderen en zorgen dat ze elke dag nieuwe activiteiten kunnen doen. In ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marion deelt een moestuin met haar dochter. 'De sfeer is gemoedelijk en we helpen elkaar als het kan'

Marion van de Belt (64). Twee keer per dag gaat ze naar haar moestuin. En voordat ze naar het complex fietst, net buiten Hasselt, is ze in haar eigen tuin te vinden.

Afbeelding

Sija Schorel (77) komt goed rond met weinig geld: 'Mensen zeuren soms over dat ik een auto heb'

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van velen er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Sija Schorel (77) uit Rotterdam merkt weinig verschil. ‘Ik stel me er gewoon op in.’

Afbeelding

Wouter van Noort nam een sabbatical: 'We grapten weleens: 'We hebben nooit langere werkdagen gehad''

Veel mensen dromen ervan: een sabbatical. NRC-journalist Wouter van Noort deed het. Hoe is het om je werk even helemaal los te laten? En hoe regel je dat praktisch?

Afbeelding

Duurzame investering krijg je terug op je bord: 'We willen laten zien dat je ook anders kunt boeren'

Twee jonge ondernemers besloten vorig jaar van hun liefde voor planten, dieren én eten een bedrijf te maken: nu telen ze op duurzame wijze groenten en houden ze dieren, waarvan hun ‘aandeelhouders’ kunnen mee-eten.

Afbeelding

Vlees en zuivel laten staan? Volwassenen vinden het moeilijk, voor kinderen is het geen probleem

Minder vlees en zuivel eten voor het klimaat vinden de meeste Nederlanders moeilijk. Het vraagt een lange adem om gewoonten te veranderen. Voor kinderen is het een ander verhaal.

Afbeelding

Rotterdamse konijnen gaan de duinen op Vlieland redden. Het landschap moet hersteld worden

26 konijnen verhuisden in januari van de Rotterdam naar Vlieland. Rotterdam had er te veel en Vlieland te weinig. Het Waddeneiland heeft ze hard nodig. Er worden dus nog meer konijnen op de boot gezet.