Michelle de Mol combineert reizen met haar werk en werkt overal ter wereld online

Interview
Michelle de Mol (29) spaarde altijd haar vakantiedagen op, zodat ze verre reizen kon maken. Ze begon zich af te vragen of ze het gevoel van vrijheid langer kon vasthouden door reizen te combineren met haar werk. Nu reist ze de wereld rond en helpt ze online mensen met psychische klachten.
Nadine Folkers
vrijdag 13 augustus 2021 om 11:38
Michelle de Mol werkt twee dagen per week; de rest van de week is ze aan het reizen.
Michelle de Mol werkt twee dagen per week; de rest van de week is ze aan het reizen. beeld Jelle Alberts

Sommige cliënten weten dat hun psycholoog tijdens de afspraak in het buitenland is, anderen weten niet beter dan dat ze ergens in Nederland achter een scherm zit. 

‘Soms komt het ter sprake, maar soms ook niet. Bij het zoeken naar een nieuwe overnachtingsplek kijk ik altijd of er een extra kamer is waar ik in alle rust kan werken. Gelukkig kun je op websites zoals Airbnb foto’s bekijken van de verblijven. Ik heb altijd een witte muur als achtergrond’, legt De Mol uit. ‘Mijn cliënten merken er niets van dat ik op reis ben. Soms zijn mensen sceptisch: is het niet beter om met je psycholoog in één ruimte te zitten, voor de verbinding? Dat hoeft dus niet altijd en online werken heeft voordelen. Mensen zijn in hun vertrouwde omgeving en ik ben..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Bij het politiebureau ga ik een rondje om'

naam Jochem Smaal (32), geluidsman en artiest Gijsjaradijsja

Afbeelding

Marja en Lisa zijn tweelingzussen, vriendinnen én collega's. 'Hooguit tien minuten ruzie. Dan een knuffel'

Marja en Lisa de Groot (32) zijn een eeneiige tweeling. Ze zijn naast zussen hechte vriendinnen en horeca-ondernemers. ‘Als Lisa vroeger viel, ging ik meehuilen.’

Afbeelding

Cees zegt dat hij honderd wordt, maar moet daar van zijn vrouw D.V. bij zetten. 'En gelijk heeft ze'

Cees Engbers (77) uit Oudehaske beleefde als bedrijfsleider hachelijke momenten, zoals die keer dat hij ’s nachts uit zijn bed werd gebeld omdat een werknemer met zijn hand in een snijmachine terecht was gekomen.

Afbeelding

Hoe stop ik met roddelen? 'Iemand die roddelt zegt meer over zichzelf dan over de ander'

Roddelen drijft mensen uit elkaar. Wilkin van de Kamp is oprichter van de christelijke organisatie Vrij Zijn. Hij schreef het boek ‘Roddelen doe ik niet’. Vandaag: zeven manieren om een roddelvrije zone te creëren.

Afbeelding

Na vijftien jaar gaat reptielenzoo Serpo weer open. 'Freek Vonk is hier ooit nog begonnen'

Na een sluiting van bijna vijftien jaar gaat reptielenzoo Serpo deze zomer weer open voor het publiek. Directeur Walter Getreuer heeft alle financiële middelen moeten aanboren om zijn levenswerk in stand te houden.

Afbeelding

Hun pastorie is direct verbonden met de kerk. 'Het is daarom een uitdaging om echt tot rust te komen'

Marjolijn en Louis Runhaar wonen in een monumentale pastorie naast de Gertrudiskathedraal in Utrecht. ‘Als we een weekendje weg zijn, is het kerkenwerk pas echt uit beeld.’