Michelle de Mol combineert reizen met haar werk en werkt overal ter wereld online

Interview
Michelle de Mol (29) spaarde altijd haar vakantiedagen op, zodat ze verre reizen kon maken. Ze begon zich af te vragen of ze het gevoel van vrijheid langer kon vasthouden door reizen te combineren met haar werk. Nu reist ze de wereld rond en helpt ze online mensen met psychische klachten.
Nadine Folkers
vrijdag 13 augustus 2021 om 11:38
Michelle de Mol werkt twee dagen per week; de rest van de week is ze aan het reizen.
Michelle de Mol werkt twee dagen per week; de rest van de week is ze aan het reizen. beeld Jelle Alberts

Sommige cliënten weten dat hun psycholoog tijdens de afspraak in het buitenland is, anderen weten niet beter dan dat ze ergens in Nederland achter een scherm zit. 

‘Soms komt het ter sprake, maar soms ook niet. Bij het zoeken naar een nieuwe overnachtingsplek kijk ik altijd of er een extra kamer is waar ik in alle rust kan werken. Gelukkig kun je op websites zoals Airbnb foto’s bekijken van de verblijven. Ik heb altijd een witte muur als achtergrond’, legt De Mol uit. ‘Mijn cliënten merken er niets van dat ik op reis ben. Soms zijn mensen sceptisch: is het niet beter om met je psycholoog in één ruimte te zitten, voor de verbinding? Dat hoeft dus niet altijd en online werken heeft voordelen. Mensen zijn in hun vertrouwde omgeving en ik ben..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marieke en Frankwin wonen in het Haagse klooster, naast het werkpaleis van de koning

Na drie jaar wonen in Azië moest de familie Colijn terug naar Nederland. Ze woonden overal en nergens, totdat ze een huurappartement vonden in het Haagse klooster. ‘Het voelde als op adem komen.’

Afbeelding

Vandaag vertelt: Wabe Bakker uit Leusden.

Afbeelding

Michelle (12) stuitert bij het zien van Formule 1: ‘Ik volg veel coureurs op Instagram‘

In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden?

Afbeelding

Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers. Hoe komt dat?

Afbeelding

Huisartsen Miranda en Eva zijn goede vriendinnen: ‘Onze band voelt als een vangnet’

Via hun Instagram-account Beroepsgeheimen delen ze anonieme verhalen uit hun spreekkamers. Privé zijn huisartsen Miranda Tjeerdsma-Kraan (34) en Eva Elbert-Haitsma (32) uit Friesland daarnaast hechte vriendinnen.

Afbeelding

Annemiek wil haar werk doen ‘zoals Jezus deed’: ‘Mensen opzoeken en helpen met hun problemen’

Als ambulant begeleider bij Stichting Ontmoeting helpt Annemiek Bolle (22) midden in Rotterdam Kralingen mensen hun leven weer op de rails te krijgen. ‘Ik ben altijd weer verrast hoeveel we als mensen gemeen hebben.’