Het familierecept van Marianne Juk-Kamminga: ‘We voelden ons onderling verbonden’
Sommige recepten worden van generatie op generatie doorgegeven. In deze rubriek delen hobbykoks hun favoriete familierecept. Vandaag vertelt: Marianne Juk-Kamminga (60) uit Hattem.
-
- Wisanne van 't Zelfde aangepast 08:28
‘Vlak na de Tweede Wereldoorlog deed mijn oma, Maria Bronsema-de Jong, een kookcursus bij de Groninger gasfabriek. Waarschijnlijk leerde ze daar voedzame gerechten te maken met de weinige ingrediënten die op dat moment beschikbaar waren. Zo kreeg ze het recept voor een Portugese schotel met onder meer appels, aardappelen en uien. Jammer genoeg heb ik dit gerecht nooit bij haar gegeten. Een van mijn nichtjes wel, zij kan zich de lekkere geur nog goed herinneren. Haar moeder maakte de Portugese schotel ook, zij had namelijk de receptenkaart waarop mijn oma het recept uitgeschreven had.
De wentelteefjes van mijn oma kan ik me wel heel goed herinneren. Die kreeg ik regelmatig tijdens een logeerpartijtje. Oma hield ervan om haar kleinkinderen ..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .