Dertigersportret: ‘Geloven en naar de kerk gaan staan voor mij los van elkaar’

Interview
De dertiger van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Dineke Reitsema (31) uit Utrecht. Ze is sinds kort weer betrokken bij een kerk, is bijna klaar met haar post-hbo-opleiding Psychosociale therapie en wil een eigen praktijk starten om mensen te helpen die net als zijzelf geadopteerd zijn.
Harmke Zonnebeld
vrijdag 29 januari 2021 om 17:17
Dineke Reitsema
Dineke Reitsema beeld Ron Beenen

‘Met veel plezier woon ik in Utrecht, samen met een huisgenoot en mijn twee katten. Ik had eigenlijk drie katten, maar de derde moest gecastreerd worden en is ontsnapt nadat ik hem had opgehaald bij de dierenarts. Hij is nooit teruggekomen. Mijn huisgenoot is hindoe en voert allerlei rituelen uit die daarbij horen. Dat vind ik mooi: zelf ben ik geadopteerd vanuit India en ik ben blij dat ik op deze manier iets van de cultuur daar meekrijg.

Zelf kom ik uit een christelijk gezin. Ik ben opgegroeid in Bunschoten-Spakenburg, waar mijn vader predikant was van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt. Mijn ouders waren heel makkelijk, als ik bij klasgenoten thuis ging spelen merkte ik dat de meeste ouders strenger waren. Alleen in kerkgang en catechis..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Juffen Betty en Sigrid werden vriendinnen. ‘We maakten kroketten van geverfde rolletjes papier’

Betty Haveman (60) en Sigrid Olivier (45) werkten jarenlang als kleuterjuf-duo in Spijkenisse. Ze hebben ooit overwogen om samen te solliciteren naar een volgende baan in het onderwijs. ‘We hebben nooit ruzie gehad.’

Afbeelding

Frida (52) en Ronald (54) vangen thuis jonge moeders op: ‘Bij ons komen ze tot rust’

Frida (52), sociaal werker en Ronald Tijdeman (54), orthopedagoog en hun twee kinderen wonen samen met hun honden en katten in een huis in de bossen van Ermelo. Het echtpaar is directeur van hun eigen moeder en kind-huis.

Afbeelding

Vandaag vertelt: Hans Werkman uit Amersfoort.

Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?