Zopie
Doe het bier met het kaneelstokje, de citroen en de kruidnagels in een pan. Opwarmen, maar niet laten koken. Breek de eieren in een schaal, voeg de suiker toe en klop dit los met een garde. Haal de pan van het vuur en voeg al kloppende de eieren toe. Ook wanneer de pan teruggaat op het vuur om het mengsel weer op te warmen: blijven kloppen. Als het mengsel begint te binden haal je de pan van het vuur en zeef je het in een andere pan. Voeg nu de rum toe en klaar is de klassieke zopie! Suggestie van Willem: vervang bockbier door ananas- of sinaasappelsap voor een zachtere smaakervaring.
1 liter bockbier (Willem gebruikte Grutte Pier)
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
2 schijfjes citroen
2 eieren
125 gr basterdsuiker
125 ml bruine rum
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .