B12 is de grootste uitdaging voor vegetariër | Nederlands Dagblad
Column

B12 is de grootste uitdaging voor vegetariër

Diëtist Anke Kalisvaart beantwoordt vragen van lezers. Vandaag: Kun je verantwoord vegetarisch eten, zodat je geen essentiële voedingsstoffen mist?

Ja, dat kan! Het is goed mogelijk om alle voedingsstoffen die je nodig hebt, binnen te krijgen zonder vlees. Minder vlees eten is goed voor dierwelzijn, milieu en voor de gezondheid. Als je helemaal geen vlees eet, is het wel belangrijk om op te letten dat je voldoende eiwit, ijzer en vitamine B12 gebruikt.

Vegetariërs hebben 20 procent meer eiwit nodig dan mensen die vlees eten. Dat komt omdat de eiwitten uit plantaardige producten minder lijken op ons lichaamseiwit dan de eiwitten uit vlees. Toch is de hoeveelheid eiwit in de praktijk bij gezonde vegetariërs zelden een pro..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vier artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Heeft u al een account? Log in


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Gezondheid

meer ‘Gezondheid’