Luister naar

‘Durf met werkgever te praten over mantelzorgtaken en doorbreek het taboe’

Nieuws
Bijna de helft van de werknemers die naast hun baan zorgen voor een familielid, praat daar niet over met hun leidinggevende. Terwijl het combineren van werk en zorg ertoe leidt dat werknemers vaker ziek zijn of zelfs uitvallen.
Eduard Sloot
woensdag 9 november 2022 om 10:40 aangepast 15 november 2022 10:39
Afbeelding
beeld istock

Soms zien deze werkenden zichzelf niet als mantelzorger of vinden ze het een privékwestie, blijkt uit een peiling van de stichting Werk en Mantelzorg. Anderen willen de werkgever geen hulp vragen en vinden dat ze het zelf moeten oplossen. Een andere reden is dat mantelzorg in gesprekken gewoon niet aan de orde komt.

De stichting wil het taboe daarop doorbreken en roept werkgevers op het onderwerp bespreekbaar te maken. ‘Dit biedt kansen aan werkgevers. Als je weet wat er thuis speelt, kun je meedenken over mogelijke oplossingen en uitval voorkomen.’

Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers meer gezondheidsklachten hebben en zich vaker ziek melden dan hun collega’s zonder zorgtaken. Ze hebben vaker last van hoofd-, maag- en rugpijn, zijn vaker vermoeid en hebben minder tijd om te ontspannen. Een kwart van de mantelzorgers overweegt minder uren te gaan werken en één op de tien denkt er zelfs aan helemaal te stoppen met werken.

Wanneer werkgevers de combinatie van arbeid en zorg beter organiseren, is één op de drie mantelzorgers zelfs bereid meer uren te gaan werken, blijkt uit de peiling. Boven aan het wensenlijstje staat ‘direct weg kunnen bij nood’. Daarnaast zouden mantelzorgers graag op flexibele tijden willen werken, en willen ze graag meer begrip van hun leidinggevende. ◀

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.