Rijk worden? Volgens onderzoekers begint het allemaal met een positieve mindset. Maar waarom?

Nieuws
Rijk worden? Dat heeft niet alleen met hard werken of slim ondernemen te maken. Het hebben van positieve emoties speelt zeker ook een belangrijke rol. Ben je bijvoorbeeld vastberaden of een enthousiast persoon, dan helpt dat mee om meer geld op de bank te hebben.
Annemarie Eversdijk
vrijdag 28 oktober 2022 om 15:32
Een positieve mindset draagt bij aan rijkdom
Een positieve mindset draagt bij aan rijkdom beeld istock

Althans, dat zeggen onderzoekers van de Tech University in Texas. Ze onderzochten de emotionele toestand en de mate van financiële rijkdom van mensen. Ze wilden daarbij achterhalen of mensen welvarender waren als zij hoger scoorden op positieve emoties, zoals enthousiasme, actief, hoopvol, attent, geïnspireerd of vastberaden. 

Dat bleek inderdaad het geval. Mensen die een gelukkig, vol en zinvol leven leidden, bleken beter in staat meer geld te verdienen en te sparen; ze beheerden hun uitgaven beter, waardoor de rijkdom toenam.

De onderzoekers publiceerden hun bevindingen in het wetenschappelijke magazine Personality ..


Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het gaat slechter met jongeren die zich armer voelen

Zijn de ouders van mijn klasgenoten rijker dan die van mij? Die vraag kan een negatief effect hebben op de mentale gezondheid van jongeren.

Afbeelding

‘Durf met werkgever te praten over mantelzorgtaken en doorbreek het taboe’

Bijna de helft van de werknemers die naast hun baan zorgen voor een familielid, praat daar niet over met hun leidinggevende. Terwijl het combineren van werk en zorg ertoe leidt dat werknemers vaker ziek zijn of zelfs uitvallen.

Afbeelding

Rijk worden? Volgens onderzoekers begint het allemaal met een positieve mindset. Maar waarom?

Rijk worden? Dat heeft niet alleen met hard werken of slim ondernemen te maken. Het hebben van positieve emoties speelt zeker ook een belangrijke rol.

Afbeelding

Knuffelhormoon geeft honden vreugdetranen

Honden kunnen tranen van blijdschap laten vloeien als ze worden herenigd met hun baasje. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Current Biology.

Afbeelding

Dit is waarom je hartige snacks beter kunt laten liggen

Mentaal gezond blijven? Eet dan regelmatig fruit en minder hartige snacks. Wat je eet, heeft veel invloed op hoe je je voelt, ontdekten onderzoekers van de Aston University in Birmingham.

Afbeelding

Geheime aankoop goed voor relatie

Hebt u weleens een doosje bonbons in huis verstopt, zodat u die lekker zelf kunt opeten? Koopt u weleens iets op internet zonder het aan uw partner te vertellen? Als u zich daar een beetje schuldig over voelt, is dat een goed teken.