Dit is waarom je hartige snacks beter kunt laten liggen

Nieuws
Mentaal gezond blijven? Eet dan regelmatig fruit en minder hartige snacks. Wat je eet, heeft veel invloed op hoe je je voelt, ontdekten onderzoekers van de Aston University in Birmingham.
Annemarie Eversdijk
zaterdag 15 oktober 2022 om 04:22 aangepast 17 oktober 2022 13:33
2021-05-09 16:20:37 Nederland - Anoniem beeld van een schaal met bittergarnituur op het terras van een café. foto: ANP / Hollandse Hoogte / Patricia Rehe
2021-05-09 16:20:37 Nederland - Anoniem beeld van een schaal met bittergarnituur op het terras van een café. foto: ANP / Hollandse Hoogte / Patricia Rehe beeld anp / Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

Het eten van hartige snacks verhoogt angstgevoelens, bleek uit een steekproef onder 428 Britten. Het eten van fruit voorspelde een positieve mentale gesteldheid en minder depressieve gevoelens. De onderzoekers denken dat de frequentie waarmee we fruit eten belangrijker kan zijn dan de hoeveelheid fruit die we eten. De proefpersonen die meer hartige snacks aten, rapporteerden meer cognitieve fouten, meer symptomen van angst en depressie en een lager welzijn. Hartige snack bevatten een hoog gehalte aan verzadigd vet en kunnen daarmee de geestelijke gezondheid schaden, blijkt uit eerdere studies op dieren. Opmerkelijk is dat het eten van groenten in dit onderzoek geen directe invloed lijkt te hebben op het mentale welzijn van mensen. De ond..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het gaat slechter met jongeren die zich armer voelen

Zijn de ouders van mijn klasgenoten rijker dan die van mij? Die vraag kan een negatief effect hebben op de mentale gezondheid van jongeren.

Afbeelding

‘Durf met werkgever te praten over mantelzorgtaken en doorbreek het taboe’

Bijna de helft van de werknemers die naast hun baan zorgen voor een familielid, praat daar niet over met hun leidinggevende. Terwijl het combineren van werk en zorg ertoe leidt dat werknemers vaker ziek zijn of zelfs uitvallen.

Afbeelding

Rijk worden? Volgens onderzoekers begint het allemaal met een positieve mindset. Maar waarom?

Rijk worden? Dat heeft niet alleen met hard werken of slim ondernemen te maken. Het hebben van positieve emoties speelt zeker ook een belangrijke rol.

Afbeelding

Knuffelhormoon geeft honden vreugdetranen

Honden kunnen tranen van blijdschap laten vloeien als ze worden herenigd met hun baasje. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Current Biology.

Afbeelding

Dit is waarom je hartige snacks beter kunt laten liggen

Mentaal gezond blijven? Eet dan regelmatig fruit en minder hartige snacks. Wat je eet, heeft veel invloed op hoe je je voelt, ontdekten onderzoekers van de Aston University in Birmingham.

Afbeelding

Geheime aankoop goed voor relatie

Hebt u weleens een doosje bonbons in huis verstopt, zodat u die lekker zelf kunt opeten? Koopt u weleens iets op internet zonder het aan uw partner te vertellen? Als u zich daar een beetje schuldig over voelt, is dat een goed teken.