Onverzadigde vetten verlagen het risico op overlijden door corona
Omega 3-vetzuren hebben mogelijk ook in coronatijden gunstige effecten. Onderzoek wijst uit dat deze onverzadigde vetten het risico op overlijden door COVID-19 lijken te verlagen.

Omega 3-vetzuren zitten in vette vis, maar ook in noten, sommige plantaardige olie en in groente en fruit.
(beeld istock)Amerikaanse onderzoekers namen bloedmonsters van honderd coronapatiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen en bepaalden het gehalte aan omega 3-vetzuren in hun rode bloedcellen. De patiënten werden vervolgens aan de hand van de gevonden omega 3-waarden verdeeld in vier groepen, elk van 25 personen. Er werd gekeken naar de omega 3-vetzuren EPA en DHA.
Veertien van de patiënten overleden, van wie één uit de groep met het hoogste niveau aan omega 3-vetzuren. De overige dertien doden kwamen uit de drie groepen met lagere omega 3-vetzuurgehalten.
Gecorrigeerd voor leeftijd en geslacht hadden patiënten uit de groep met de hoogste omega 3-waarden 75 procent minder risico op sterfte dan patiënten in de drie groepen met lagere waarden.
Omega 3-..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .