Laat altijd door een arts vaststellen of je een dieet moet volgen
Feit of fabel: glutenvrij eten is gezonder.

Fabel!
Voor het overgrote deel van de mensen is dit een fabel. Wel
is er een kleine groep mensen met coeliakie (glutenovergevoeligheid) die niet tegen gluten kunnen. Gluten zijn eiwitbestanddelen van bepaalde granen. Tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut bevatten gluten. Haver bevat van nature geen gluten, maar is geregeld ‘verontreinigd’ met gluten. Bij mensen met coeliakie worden de darmen hierdoor aangetast. Zij moeten zeer strikt glutenvrij eten om dit te voorkomen. Zelfs een broodkruimeltje kan al klachten veroorzaken. Daarnaast is er een kleine groep mensen zonder coeliakie die toch klachten ervaart door het eten van gluten. Er is dan sprake van glutensensitiviteit. Momenteel zijn er daarnaast echter veel meer mensen d..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .