Luister naar

Pand met vergunning voor vuurwerk

Achtergrond
Op huizenverkoopsite Funda speuren we naar de meest excentrieke panden. Vandaag: de vuurwerkwinkel van Noordwolde.
Machteld Meerkerk
maandag 17 februari 2020 om 03:00 aangepast 08:19
Afbeelding
beeld

Wie is op dit moment de eigenaar?

Het pand wordt gebruikt door Magic Vuurwerk Noordwolde. ‘Wij zijn zelf echte liefhebbers van vuurwerk en verzorgen het hele jaar door vuurwerkshows. Door onze passie voor vuurwerk, zorgen we elk jaar weer voor een prachtige collectie vuurwerk. De collectie bestaat uit: Knallers, sier, professionele boxen, vuurpijlen en fonteinen’, aldus de website. Op de Fundafoto’s zijn nog diverse dozen zichtbaar: die van Double Fury, Triple Freestyle Madness en Triple Mania, bijvoorbeeld.

Wat maakt het pand excentriek?

Een pand met vuurwerkvergunning kom je niet vaak tegen op Funda. Het pand is er goed op uitgerust, met een sprinklerinstallatie, een nooduitgang en een alarminstallatie. Maar natuurlijk kun je hier ook een andere winkel beginnen.

Waarom zou je dit pand aan willen schaffen?

De vraagprijs is uitzonderlijk laag: 87.500 euro.Voor zo’n driehonderd euro kun je bij de gemeente Weststellingwerf een omgevingsvergunning aanvragen om de bestemming te wijzigen, zodat je er kunt wonen. Op de eerste verdieping is er nog de mogelijkheid om ‘een klein appartement’ te maken, aldus Veenstra Makelaardij. Het pand staat op een centrale locatie, met vlakbij een Primera, Kruidvat, bakkerswinkel, café, snackbar en een modezaak. En tegelijk zijn er ook genoeg woonhuizen te vinden.


beeld

Moet er nog veel geklust worden?

Ja, dat zeker. Op dit moment zijn er, naast de met hout afgewerkte winkelruimte van 43 vierkante meter, vier ruimtes die door de makelaar betiteld zijn als ‘berging’. Er is verder nog een simpele wc, een aanrechtje met een kraan en ten slotte een eerste verdieping, die bereikbaar is via een vlizotrap. Hier zou je ‘een klein appartement’ kunnen maken volgens de makelaar, maar klussen is hier dus zeker nodig.

Lekker tuintje erbij?

Dat valt tegen. De ‘gebouwgebonden buitenruimte’ beslaat welgeteld vier vierkante meter. Via de nooduitgang, een branddeur, kom je terecht in de tuin van de buren.


beeld

Mooi makelaarsproza in de advertentie?

‘Gelegen in het winkelcentrum van Noordwolde op goede stand bieden wij u deze riante winkelruimte aan…’

Nog iets leuks over de omgeving ontdekt?

Noordwolde is bekend als ‘vlechtdorp’, door de rotanindustrie. In de negentiende eeuw leerde een Duitse veenarbeider de inwoners van het dorp om mandjes te vlechten van wilgentenen, die er in die omgeving veel groeiden. In 1860 waren er hier volgens Wikipedia 200 gezinnen die op deze manier geld op de plank kregen. Later werden er in en rond Noordwolde zelfs zo’n 200.000 rieten stoelen per jaar gemaakt. In Noordwolde herinnert het Nationaal Vlechtmuseum hier nog steeds aan. Dat zit in het pand van de voormalige Rijksrietvlechtschool, waar je in de twintigste eeuw een opleiding van drie jaar kon volgen om het ambacht nog beter onder de knie te krijgen. Nu kun je er workshops volgen.

waar en hoeveel

adres Hellingstraat 5, Noordwolde

type huis hoekwoning

bouwjaar 1960

vraagprijs € 87.500

te koop sinds 2018

bijzonderheid vuurwerkvergunning

advertentie bekijken? nd.nl/vuurwerkwinkel

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe maak je een goede risotto? Het verhaal van liefde, aandacht en creativiteit

Rijst en pasta mogen misschien over tafel gaan als snelle smaakdragers, voor risotto geldt een ander verhaal. De Italiaanse hap voor fijnproevers komt nauwkeurig. We vroegen het de meesters in Beesd.

Afbeelding

Hoe gaat Marcel om met geld? 'Ik heb 25.000 euro geleend om mijn praktijk te starten'

Dé manier om slim met geld om te gaan, bestaat niet. Iedereen doet het anders en daarvan kunnen we leren. Vandaag vertelt fysiotherapeut Marcel Pool. Hij houdt van kwaliteit. Dat mag volgens hem best wat kosten.

Afbeelding

Hoe onthoud je het beste al je wachtwoorden? 'Het is veiliger om ze in een schriftje te schrijven'

Dat het niet zo verstandig is je wachtwoorden op een excel-bestandje op je computer te zetten, weten de meeste mensen inmiddels wel. Maar waar laat je ze wel nu ook een online kluis kwetsbaar blijkt te zijn?

Afbeelding

Gooi restjes niet weg, maar kook ermee. En de diepvriezer is je beste vriend

Wereldwijd verspillen we iedere seconde 79 ton voedsel. Het kookboek Kook je koelkast leeg van Too good to go belooft dat in jouw huishouden geen kliekjes meer in de kliko verdwijnen.

Afbeelding

Zero waste leven is lastig: 'Een plastic draagtas moet je tien keer gebruiken om de impact te compenseren'

Er zijn mensen die streven naar een ‘zero waste lifestyle’. Letterlijk: nul afval. Nu is dat in deze maatschappij vrij moeilijk haalbaar, maar hoe kun je op een makkelijke manier minder afval produceren?

Afbeelding

Iedere werknemer doet weleens iets verkeerd: Zó geef je je fouten toe op de werkvloer

Veel werknemers houden hun fouten liever voor zich uit angst voor gezichtsverlies, terwijl ze weten dat opbiechten beter is. Maar hoe pak je dat aan? ‘Schuif de schuld nooit op anderen af.’