Streekgerechten: Zuid-Hollandse uierboord

ND Zomer doorkruist de provincies en diept overal hét streekgerecht op. Vandaag: Zuid-Holland. Rosbief, entrecote, biefstuk of rollade; de slager, kok en carnivoor weten er wel raad mee. Het rund heeft nou eenmaal vele smaken in de aanbieding, maar het lekkerste schijnt het voor Rotterdam te bewaren: uierboord. De ‘koeientiet’ is terug van weggeweest, maar niet in Crooswijk. Daar kennen ze haar al honderd jaar. Verzamel alle 12 streekrecepten. Tip: het recept past uitgeknipt in een a5-schriftje.

Uierboord proeven in Crooswijk, veel Rotterdamser kun je het niet krijgen. En dan ook nog bij Slagerij Haak, die al sinds 1896 zijn vleeswaren aan de man brengt in deze volkswijk. Aan de muren herinneringen aan gouwe ouwe tijden. Zelfs wijlen grootvader Aad kreeg ingelijst zijn eigen haakje tussen de worsten. De slagersfamilie lijkt van alle tijden, want..

kinnebak en tongenworst

Tot zover de oudheid. Achter glas ligt immers verse waar, in een breed palet aantrekkelijk tentoongespreid. 121 jaar na opening is vlees verkopen wat achter-achterkleinzoon Sander nog altijd met liefde doet. Letterlijk de hele koe gaat hier over de toonbank, net als de rest van de veestapel, o..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Deel dit bericht:

mail de redactie

Consument

meer ‘Consument’