Recept: Sinaasappelmuffins

benodigdheden (voor 10 personen):
1 (onbespoten) sinaasappel
40 gram gepelde walnoten
3 eetlepels olie
1 dl halfvolle melk
1 ei
225 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels suiker
Materialen:
10 papieren cakevormpjes (caises) of een bakvorm voor scones
meer info: www.voedingscentrum.nl/receptenbereiding
Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 °C.
Boen de sinaasappel goed schoon met warm water en snijd hem in stukken.
Hak de sinaasappel in een keukenmachine of met een staafmixer in kleine stukjes.
Voeg de noten toe en hak ze mee klein.
Voeg de olie, de melk en het ei toe en meng dit erdoor. Doe in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker.
Roer met een vork de sinaasappelmassa erdoor.
Verdeel het deeg over de 10 vormpjes.
Bak de muffins op de bakplaat midden in de hete oven in 20 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en geef er eventueel wat sinaasappelmarmelade verdund met sinaasappelsap bij.