Recept: Deruny
Zelf deruny maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Mamoesjka, waarin spannende en inspirerende recepten uit Oekraïne staan. Een uitgebreide recensie van dit boek stond vorige week woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden, voor 2 personen als bijgerecht
500 gr bloemige aardappels, geschild en grof geraspt
1 uitje grof geraspt
1 worteltje, geschrapt en grof geraspt
1 ei, losgeklopt
3 eetl. bloem
30 gr geitenkaas, fijngeprakt met een vork
2 eetl. zonnebloemolie,
fijn zeezout
versgemalen peper
n.a.v. Mamoesjka. Spannende en inspirerende recepten uit Oekraïne, Olia Hercules. Uitg. Karakter, Mijdrecht 2015. 240 blz. € 24,95bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep in een kom alle ingrediënten, behalve de olie, door elkaar. Breng het mengsel op smaak met flink wat zout en peper.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Schep het mengsel lepel voor lepel in de hete..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .