Recept: oladky
Zelf oladky maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Mamoesjka, waarin spannende en inspirerende recepten uit Oekraïne staan. Een uitgebreide recensie van dit boek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden voor tien stuks
160 ml natuurlijke yoghurt of kefir
1 ei, losgeklopt met een snufje zeezout (in vlokken)
90-100 gr bloem
½ theel. natriumcarbonaat (zuiveringszout)
snufje fijn zeezout
2 eetl. zonnebloemolie
natuurlijke yoghurt en jam of moes, om erbij te geven
n.a.v. Mamoesjka. spannende en inspirerende recepten uit Oekraïne, Olia Hercules. Uitg. Karakter, Mijdrecht 2015. 240 blz. € 24,95bereiding
Klop in een kom alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, met een vork door elkaar. Het beslag moet egaal zijn en in dikke druppels van de vork vallen.
Zet een koekenpan op een half gedraaid gaspit en bestrijk hem met een in olie gedoopt kwastje. Laat een volle eetlepel beslag in de pan ..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .