Koken: Salade van bietjes en augurken
Zelf salade van bietjes en augurken maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Mamoesjka. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (4 personen)
500 gr rode bietjes, ongekookt, geschild en in blokjes van 5 mm gesneden
300 gr bloemige, maar toch stevige aardappels (bijvoorbeeld Maris Piper), geschild en in blokjes van 5 mm gesneden
2 eetl. zonnebloemolie
50 gr doperwten uit de diepvries, geblancheerd (2 minuten gekookt in kokend water en daarna afgegoten)
½ rode ui, gesnipperd
1 grote augurk, in blokjes gesneden
2 eetl. ongeraffineerde zonnebloemolie
zeezout (in vlokken) en versgemalen zwarte peper
n.a.v. Mamoesjka. Spannende en inspirerende recepten uit OekraïneOlia Hercules. Uitg. Karakter, Mijdrecht 2015. 240 blz. € 24,95bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schep de bietjes en de aardappels om met de zonneb..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .