Recept: Clementinejam met vanille
Zelf clementinejam met vanille maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond in de bijlage Leven.

benodigdheden (broodbeleg, 3-4 potten, bereidingstijd 15 minuten + 2 ½ uur koken)
½ eetlepel boter
1 kg clementines, schoongeboend
1 citroen, schoongeboend
1 kg fijne kristalsuiker
2 vanillestokjes
3-4 schone jampotten (inhoud ca. 300 ml)
n.a.v. Het Grote Sinterklaas Kookboek, Anneke Ammerlaan & Yolanda van der Jagt, van Lindonk & de Bres Special Projects, 215 blz. € 22,50Deze bijzondere jam, gemaakt van overgebleven mandarijnen uit de schoen, smaakt heerlijk op een warme geroosterde boterham en je kunt de jam ook gebruiken als basis voor een wildsaus of, aangelengd met een beetje Cointreau, als sausje over roomijs.
bereiding
Bestrijk de bodem v..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .