Koken: Pietenpakjes met saucijzengehakt
Zelf pietenpakjes met saucijzengehakt maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond in de bijlage Leven.

benodigdheden (16 stuks) 250 g saucijzen of verse worst 1 pakje bladerdeeg (10 vellen, diepvries), ontdooid 4 eetlepels fijngehakte peterselie 1 ei, losgeklopt bakplaat bekleed met bakpapiern.a.v. Het Grote Sinterklaas Kookboek. Anneke Ammerlaan & Yolanda van der Jagt. Van Lindonk & de Bres Special Projects. 215 blz. € 22,50bereiding Verwarm de oven voor op 210 °C. Haal het gehakt uit het velletje en doe in een kom. Maak los met een vork en meng de peterselie erdoor. Verdeel het gehakt in 16 gelijke porties. Leg acht plakjes bladerdeeg met de ruwere bloemkant op een plank en snijd ze met een scherp mes doormidden. Leg in het midden van ieder plakje bladerdeeg een portie gehakt. Bestrijk de randen met losgeklopt ei, vouw het de..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .