Recept: Eierkoeken
Zelf eierkoeken maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Bakbijbel – Rutger bakt van a tot z van Rutger van den Broek. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden voor 10-14 eierkoeken
Voor het beslag:
2 eieren
1 eidooier
175 g witte basterdsuiker
½ citroen, rasp
¼ tl zout
250 g bloem
1 tl baking soda
100 ml melk
n.a.v.: Bakbijbel – Rutger bakt van a tot z, Rutger van den Broek. Uitg. Carrera Culinair, Amsterdam 2015. 496 blz., € 29,99bereiding
Doe de eieren, eidooier, witte basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en klop dit zeer luchtig. Dit duurt zeker 5 minuten. mMeng de bloem met de baking soda en spatel dit door de luchtige eiermassa. Spatel als laatste de melk door het beslag en laat alles vervolgens 10 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm met behu..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .