Recept: Waterkers snijbiet salade
Ik draai de rollen om: dikke romige dressing op het bord, getopt met malse blaadjes snijbiet en waterkers. Gebruik voor een vegan salade plantaardige yoghurt in de dressing. Lekker met stevig brood.

benodigdheden voor 4 personen
1 portie avocadodressing (zie pag. 243)
1 sjalotje
½ bosje waterkers
handvol jong snijbietblad
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel maanzaad
n.a.v. Salade Janneke Philippi. Uitg. Nijgh en Van Ditmar, Amsterdam 2019. 256 blz. € 24,99bereiding
Verdeel de avocadodressing met de bolle kant van een lepel mooi over 4 borden. Snijd het sjalotje in ragfijne reepjes.
Pluk de worteltjes en stugge steeltjes van de waterkers. Was en droog de waterkers en het snijbietblad. Verdeel beide over de dressing.
Maak de salade af met de olijfolie en het knapperig maanzaad. <
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .