Simone is uitvaartverzorger: ‘Ik mag licht brengen in de donkerte van een overlijden’

Interview
Van trouwen naar rouwen, die weg legde Simone Beijer (47) uit Renswoude af in haar carrière van bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand naar uitvaartverzorger. ‘Als trouwambtenaar stond ik aan de voorkant van de liefde, bij een uitvaart sta ik aan de achterkant. Die mag net zo mooi zijn.’
Nadine Folkers
vrijdag 19 mei 2023 om 18:07 aangepast 19:13
Simone Beijer: ‘Ik ben christen, maar geen christelijke uitvaartondernemer. Als ik dat zou zijn, sluit ik mensen uit en dat wil ik niet.'
Simone Beijer: ‘Ik ben christen, maar geen christelijke uitvaartondernemer. Als ik dat zou zijn, sluit ik mensen uit en dat wil ik niet.' beeld Nanette de Jong
Goed Werk

Hoe bent u in het vak van uitvaartverzorger terechtgekomen?

‘Tweeëntwintig jaar geleden werd ons zoontje Stan geboren na een zwangerschap van ruim vijf maanden. Kort daarvoor stierven mijn oma en mijn schoonvader. Verschillende keren kregen we te maken met een uitvaartverzorger. 

Ik denk dat daar een zaadje is geplant. Ik zei toen al tegen mijn man dat ik ooit in de uitvaartbranche wilde werken. Ik had allerlei banen. Werkte in het management, schreef politieke verslagen en columns voor kranten en ging aan de slag als trouwambtenaar. Dat ik uitvaartverzorger wilde worden was jarenlang de grap van de familie. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Liesbeth heeft een zorgboerderij voor mensen met dementie: 'Ze worden overal bij betrokken'

Ze noemt zichzelf quasi serieus 'een workaholic'. In de praktijk betekent het dat Liesbeth van Oosterom met hart en ziel werkt met mensen met dementie, die ze vijf dagen per week op zorgboerderij Javarust ontvangt.

Afbeelding

Youssef Kobo: 'Discriminatie is er en daarvan komt niemand je redden. Ga aan de slag'

Youssef Kobo (34) slaat een brug tussen jongeren met een migratieachtergrond en bedrijven. Hij wil voorkomen dat anderen - zoals ooit hijzelf - zich verdwaald voelen op de arbeidsmarkt.

Afbeelding

Simone is uitvaartverzorger: 'Ik mag licht brengen in de donkerte van een overlijden'

Van trouwen naar rouwen, die weg legde Simone Beijer (47) uit Renswoude af in haar carrière. 'Als trouwambtenaar stond ik aan de voorkant van de liefde, bij een uitvaart sta ik aan de achterkant.'

Afbeelding

'God maakte eerst de natuur, toen de dieren, en daarna pas de mens. Die volgorde is er niet voor niets'

Toen Jesse Kers (23) de zoveelste tuin aan het dichtstraten was, merkte hij: dit moet anders. Groener vooral. Daarom begon hij zijn eigen hoveniersbedrijf Back to Eden.

Afbeelding

Jolein de Rooij: 'Werknemers moeten voelen dat ze niet perfect hoeven te zijn'

Stress op ons werk vinden we zo gewoon, dat we vaak vergeten dat het een reactie kan zijn op een serieuze angst, stelt Jolein de Rooij. Ze schreef een boek over angst op de werkvloer: Nooit meer bang op je werk.

Afbeelding

Janita helpt mantelzorgers bij het regelwerk: 'Zij lopen vaak vast in het complexe zorglandschap'

Mantelzorger zijn voor je zieke moeder of buurvrouw gaat niet enkel over letterlijk zorg verlenen. Vaak vraagt het ook veel uitzoekwerk. Mantelzorgmakelaar Jantina Boeve (45) heeft er haar werk van gemaakt mantelzorgers in alle facetten van hun taak bij te staan.