Zo ga je zonder laadstress met je elektrische auto op vakantie. ‘Denk ook aan extra bagage die je meeneemt’

Interview
De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: een autovakantie als je elektrisch rijdt, kan dat?
Marinde van der Breggen
vrijdag 12 mei 2023 om 16:32 aangepast 17:11
De allerbeste tip voor vakantie met je elektrische auto is: plan vooruit.
De allerbeste tip voor vakantie met je elektrische auto is: plan vooruit. beeld istock

Op autovakantie met je elektrische auto, te veel gedoe? Nou, nee. Tegenwoordig kun je in Europa prima met je elektrische auto op vakantie, het laadpalennetwerk breidt zich namelijk in hoog tempo uit nu dit type auto steeds meer terrein wint. Vooral in Noordwest-Europa is de laatste jaren veel gebeurd op dat gebied. Ga je naar Oost-Europa, dan kan het misschien wat meer planning vergen. Ook in sommige stukken van België en Frankrijk kom je zogenoemde ‘laadwoestijnen’ tegen.

De allerbeste tip voor vakantie met je elektrische auto is dan ook: plan vooruit, aldus de ANWB. Er zijn een aantal zaken waar je voor je aan je trip begint over na wil denken. De eerste is dat het belangrijk is een route uit te stippelen met voldoende laadpalen. Over h..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Liesbeth heeft een zorgboerderij voor mensen met dementie: 'Ze worden overal bij betrokken'

Ze noemt zichzelf quasi serieus 'een workaholic'. In de praktijk betekent het dat Liesbeth van Oosterom met hart en ziel werkt met mensen met dementie, die ze vijf dagen per week op zorgboerderij Javarust ontvangt.

Afbeelding

Anna is dol op bloemen, vooral om ze te eten: 'Het staat heel feestelijk op je bord en het verveelt nooit'

Bloemenexpert Anna Koster (61) uit Avenhorn eet het hele jaar door bloemen uit de tuin. ‘Het is feestelijk, smakelijk en gezond.’ In haar boek Elke week bloemen op je bord laat ze zien hoe je je eten kunt opfleuren.

Afbeelding

Youssef Kobo: 'Discriminatie is er en daarvan komt niemand je redden. Ga aan de slag'

Youssef Kobo (34) slaat een brug tussen jongeren met een migratieachtergrond en bedrijven. Hij wil voorkomen dat anderen - zoals ooit hijzelf - zich verdwaald voelen op de arbeidsmarkt.

Afbeelding

In voedselbos Ketelbroek groeien de boodschappen uit de grond. 'Het is een paradijs van 'luie' boeren'

Ook in deze krant werden vele woorden gewijd aan stikstof. Het gaat dan over de plannen van het kabinet of over de zorgen van de boer. Daar voeg ik vandaag een pagina aan toe, maar dan vanuit het perspectief van het bos.

Afbeelding

Simone is uitvaartverzorger: 'Ik mag licht brengen in de donkerte van een overlijden'

Van trouwen naar rouwen, die weg legde Simone Beijer (47) uit Renswoude af in haar carrière. 'Als trouwambtenaar stond ik aan de voorkant van de liefde, bij een uitvaart sta ik aan de achterkant.'

Afbeelding

Zo ga je zonder laadstress met je elektrische auto op vakantie. 'Denk ook aan extra bagage die je meeneemt'

Een autovakantie als je elektrisch rijdt, te veel gedoe? Nou, nee. 'De allerbeste tip voor vakantie met je elektrische auto is dan ook: plan vooruit.'