‘God maakte eerst de natuur, toen de dieren, en daarna pas de mens. Die volgorde is er niet voor niets’

Interview
Toen Jesse Kers (23) de zoveelste tuin aan het dichtstraten was, merkte hij: dit moet anders. Groener vooral. Daarom begon hij zijn eigen hoveniersbedrijf Back to Eden.
Esther van Lunteren
vrijdag 5 mei 2023 om 10:26 aangepast 20:05
Jesse Kers: 'Het lijkt mij mooi om een tuin aan te leggen met inheemse beplanting, soorten die oorspronkelijk uit Nederland komen.'
Jesse Kers: 'Het lijkt mij mooi om een tuin aan te leggen met inheemse beplanting, soorten die oorspronkelijk uit Nederland komen.' beeld Bram van de Biezen
Goed Werk

Uw bedrijf heet Back to Eden, wat zegt dat over u en uw werk?

‘Toen ik als hovenier in het bedrijf van mijn vader begon, merkte ik al snel dat ik 80 procent van mijn tijd bezig was met grijs. Tuinen dichtstraten. Betonschuttingen zetten. Dat deed wat met mijn plezier. Ik ben het liefst bezig met groen. Met planten die bloeien, insecten aantrekken, een tuin inkleuren.

In het begin van Genesis geeft God de mens de opdracht om goed te zorgen voor alles wat hij heeft gemaakt. Die opdracht drijft mij. Daarom ben ik Back to Eden begonnen, waarbij ik mij vast heb voorgenomen alleen nog maar groene tuinen aan te leggen, waarin ook de waterhuishouding op orde is. Ik zie mijn werk als een stuk aanbidding naar God toe. God maakte eerst de natuur, toe..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Liesbeth heeft een zorgboerderij voor mensen met dementie: 'Ze worden overal bij betrokken'

Ze noemt zichzelf quasi serieus 'een workaholic'. In de praktijk betekent het dat Liesbeth van Oosterom met hart en ziel werkt met mensen met dementie, die ze vijf dagen per week op zorgboerderij Javarust ontvangt.

Afbeelding

Youssef Kobo: 'Discriminatie is er en daarvan komt niemand je redden. Ga aan de slag'

Youssef Kobo (34) slaat een brug tussen jongeren met een migratieachtergrond en bedrijven. Hij wil voorkomen dat anderen - zoals ooit hijzelf - zich verdwaald voelen op de arbeidsmarkt.

Afbeelding

Simone is uitvaartverzorger: 'Ik mag licht brengen in de donkerte van een overlijden'

Van trouwen naar rouwen, die weg legde Simone Beijer (47) uit Renswoude af in haar carrière. 'Als trouwambtenaar stond ik aan de voorkant van de liefde, bij een uitvaart sta ik aan de achterkant.'

Afbeelding

'God maakte eerst de natuur, toen de dieren, en daarna pas de mens. Die volgorde is er niet voor niets'

Toen Jesse Kers (23) de zoveelste tuin aan het dichtstraten was, merkte hij: dit moet anders. Groener vooral. Daarom begon hij zijn eigen hoveniersbedrijf Back to Eden.

Afbeelding

Jolein de Rooij: 'Werknemers moeten voelen dat ze niet perfect hoeven te zijn'

Stress op ons werk vinden we zo gewoon, dat we vaak vergeten dat het een reactie kan zijn op een serieuze angst, stelt Jolein de Rooij. Ze schreef een boek over angst op de werkvloer: Nooit meer bang op je werk.

Afbeelding

Janita helpt mantelzorgers bij het regelwerk: 'Zij lopen vaak vast in het complexe zorglandschap'

Mantelzorger zijn voor je zieke moeder of buurvrouw gaat niet enkel over letterlijk zorg verlenen. Vaak vraagt het ook veel uitzoekwerk. Mantelzorgmakelaar Jantina Boeve (45) heeft er haar werk van gemaakt mantelzorgers in alle facetten van hun taak bij te staan.