Ilona verdient 2500 euro per maand met de verhuur van een tiny house: ‘Vastgoed verhuren kost weinig tijd’

Interview
Dé manier om slim met geld om te gaan, bestaat niet. Iedereen doet het anders en daarvan kunnen we leren. In Geldportret deelt een lezer zijn of haar geldgewoonten. Deze aflevering: ondernemer Ilona Annema.
Yasmine Esser
vrijdag 31 maart 2023 om 16:51
'Ik maak niet veel kosten, waardoor ik per maand zo’n 8.000 euro overhoud.’
'Ik maak niet veel kosten, waardoor ik per maand zo’n 8.000 euro overhoud.’ beeld Bart Honingh

inkomen

‘Ik werk acht tot zestien uur per week én ben kostwinner. Je hoeft niet veel en hard te werken om goed geld te verdienen, daar ben ik het bewijs van. Met mijn bedrijf, Minimalistisch Ondernemen, help ik andere ondernemers daarbij. Mijn klanten hebben vaak een goedlopend bedrijf, maar werken daar voor hun gevoel te hard voor. Door hun bedrijf simpeler in te richten en bijvoorbeeld taken uit te besteden, ervaren ze meer rust en houden ze tijd over voor zichzelf. Klanten vinden mij meestal via Instagram of via-via, dus aan marketing ben ik weinig tijd kwijt. En ik maak niet veel kosten, waardoor ik per maand zo’n 8.000 euro overhoud.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Anna is dol op bloemen, vooral om ze te eten: 'Het staat heel feestelijk op je bord en het verveelt nooit'

Bloemenexpert Anna Koster (61) uit Avenhorn eet het hele jaar door bloemen uit de tuin. ‘Het is feestelijk, smakelijk en gezond.’ In haar boek Elke week bloemen op je bord laat ze zien hoe je je eten kunt opfleuren.

Afbeelding

Youssef Kobo: 'Discriminatie is er en daarvan komt niemand je redden. Ga aan de slag'

Youssef Kobo (34) slaat een brug tussen jongeren met een migratieachtergrond en bedrijven. Hij wil voorkomen dat anderen - zoals ooit hijzelf - zich verdwaald voelen op de arbeidsmarkt.

Afbeelding

In voedselbos Ketelbroek groeien de boodschappen uit de grond. 'Het is een paradijs van 'luie' boeren'

Ook in deze krant werden vele woorden gewijd aan stikstof. Het gaat dan over de plannen van het kabinet of over de zorgen van de boer. Daar voeg ik vandaag een pagina aan toe, maar dan vanuit het perspectief van het bos.

Afbeelding

Simone is uitvaartverzorger: 'Ik mag licht brengen in de donkerte van een overlijden'

Van trouwen naar rouwen, die weg legde Simone Beijer (47) uit Renswoude af in haar carrière. 'Als trouwambtenaar stond ik aan de voorkant van de liefde, bij een uitvaart sta ik aan de achterkant.'

Afbeelding

Zo ga je zonder laadstress met je elektrische auto op vakantie. 'Denk ook aan extra bagage die je meeneemt'

Een autovakantie als je elektrisch rijdt, te veel gedoe? Nou, nee. 'De allerbeste tip voor vakantie met je elektrische auto is dan ook: plan vooruit.'

Afbeelding

Het hoge noorden? Daar weet Gerrit Jan Zwier alles van. Hij schrijft al jaren over reizen in Scandinavië

Gerrit Jan Zwier reist al vijftig jaar door noordelijke landschappen. Zijn reisboeken over Noorwegen, Zweden en andere noordse landen zijn geliefd. Denk niet te licht over emigreren naar Scandinavië, zegt hij.