De grootste en de kleinste kloosterbrouwer van ons land brengen samen een tripel op de markt

Nieuws
De kleinste kloosterbrouwerij van Nederland, Kleiburg, brengt samen met de grootste van ons land, La Trappe, een nieuwe tripel op de markt. De opbrengst gaat naar het Kleiklooster, dat met het geld opvang kan bieden aan enkele gezinnen.
Rick Moeliker
vrijdag 24 maart 2023 om 11:02
De tripel die Kleiburg en La Trappe samen brouwen heet Traditionair.
De tripel die Kleiburg en La Trappe samen brouwen heet Traditionair. beeld Bierbrouwer De Koningshoeven

De samenwerking tussen de twee kloosterbrouwers ontstond via het contact tussen de beide abten, Johannes van den Akker van het Kleiklooster en Isaac Majoor van Abdij Koningshoeven, waar het bier van La Trappe al sinds 1884 wordt gebrouwen. De tripel die ze nu samen op de markt brengen, kan daarom worden gezien als een ode aan de broederschap, zegt Van den Akker. Die tripel krijgt de naam Traditionair, een samentrekking van de woorden traditie en visionair. 

Het gaat vooralsnog om een gelimiteerde oplage, maar dan wel één van 37.000 liter, laat Van den Akker weten.  De smaak van de Traditionair zit precies tussen die van de vaak wat zwaardere bieren van La Trappe en de wat meer fruitige smaak van de bieren van Kleiburg in. I..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Anna is dol op bloemen, vooral om ze te eten: 'Het staat heel feestelijk op je bord en het verveelt nooit'

Bloemenexpert Anna Koster (61) uit Avenhorn eet het hele jaar door bloemen uit de tuin. ‘Het is feestelijk, smakelijk en gezond.’ In haar boek Elke week bloemen op je bord laat ze zien hoe je je eten kunt opfleuren.

Afbeelding

Youssef Kobo: 'Discriminatie is er en daarvan komt niemand je redden. Ga aan de slag'

Youssef Kobo (34) slaat een brug tussen jongeren met een migratieachtergrond en bedrijven. Hij wil voorkomen dat anderen - zoals ooit hijzelf - zich verdwaald voelen op de arbeidsmarkt.

Afbeelding

In voedselbos Ketelbroek groeien de boodschappen uit de grond. 'Het is een paradijs van 'luie' boeren'

Ook in deze krant werden vele woorden gewijd aan stikstof. Het gaat dan over de plannen van het kabinet of over de zorgen van de boer. Daar voeg ik vandaag een pagina aan toe, maar dan vanuit het perspectief van het bos.

Afbeelding

Simone is uitvaartverzorger: 'Ik mag licht brengen in de donkerte van een overlijden'

Van trouwen naar rouwen, die weg legde Simone Beijer (47) uit Renswoude af in haar carrière. 'Als trouwambtenaar stond ik aan de voorkant van de liefde, bij een uitvaart sta ik aan de achterkant.'

Afbeelding

Zo ga je zonder laadstress met je elektrische auto op vakantie. 'Denk ook aan extra bagage die je meeneemt'

Een autovakantie als je elektrisch rijdt, te veel gedoe? Nou, nee. 'De allerbeste tip voor vakantie met je elektrische auto is dan ook: plan vooruit.'

Afbeelding

Het hoge noorden? Daar weet Gerrit Jan Zwier alles van. Hij schrijft al jaren over reizen in Scandinavië

Gerrit Jan Zwier reist al vijftig jaar door noordelijke landschappen. Zijn reisboeken over Noorwegen, Zweden en andere noordse landen zijn geliefd. Denk niet te licht over emigreren naar Scandinavië, zegt hij.