Monique bespaarde met behulp van energiemaatje Marga: ‘We hadden gelijk een klik’

Interview
Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Monique Brosi (54) uit Nunspeet bespaarde met een gratis energiemaatje op kosten van de gemeente. ‘Ik ben heel blij met Marga.’
tekst en beeld Hendrina de Graaf
vrijdag 3 maart 2023 om 15:59
'Tijdens het intakegesprek keken we waar ik stookte, welke lampen ik gebruikte en hoe mijn meubels opgesteld stonden. De keer erna nam Marga allemaal gratis spulletjes mee.'
'Tijdens het intakegesprek keken we waar ik stookte, welke lampen ik gebruikte en hoe mijn meubels opgesteld stonden. De keer erna nam Marga allemaal gratis spulletjes mee.' Hendrina de Graaf

‘Kijk, Marga nam zo’n mooie energiemeter mee. Normaal kost die 150 euro, maar ik mag hem tijdelijk gratis lenen van Veluwe Duurzaam. Je zet je energietarieven erin en per dag kan ik zien of ik onder het bedrag van mijn voorschot ben gebleven. Sindsdien ga ik anders om met mijn energie. Vroeger zette ik de verwarming bijvoorbeeld op 21 graden. Ik heb reuma en fibromyalgie (chronisch pijnsyndroom dat gepaard gaat met stijfheid en vermoeidheid, red.) en een warm huis helpt tegen de pijn.

Nu staat de cv op 18,5 graden. Ik heb daardoor meer last van de fibromyalgie, maar de kou valt me mee. Ik kan er aardig aan wennen. En als ik het te koud heb, trek ik een coltrui onder deze trui aan. Aan de zijkant van de bank liggen kleedjes waar ik onder k..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De elektrische Kever is in aantocht: een wagen zonder uitlaat wordt bereikbaar voor het volk

De eerste tien jaar elektrisch rijden waren prestigieus, protserig en vet gesubsidieerd. Maar binnenkort komt VW met een echte volkswagen zonder brandstoftank en uitlaat. De e-auto wordt langzaamaan duurzaam.

Afbeelding

Een jaarrekening controleren stoffig en saai? Niet voor accountant Edward

Accountant Edward Spiegel heeft er dagelijks plezier in om te controleren of de cijfers van een onderneming een getrouw beeld laten zien van de werkelijkheid. ‘Als je licht geeft door je passie te laten zien, verlicht je anderen.’

Afbeelding

De grootste en de kleinste kloosterbrouwer van ons land brengen samen een tripel op de markt

Kloosterbrouwerij Kleiburg brengt samen met La Trappe een nieuwe tripel op de markt: de Traditionair. De opbrengst gaat naar het Kleiklooster, dat met het geld opvang kan bieden aan enkele gezinnen.

Afbeelding

Veroorzaakt een huisdier echt net zoveel uitstoot als een dikke auto? 'De meeste impact zit in de voeding'

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: is een huisdier slecht voor het milieu?

Afbeelding

Hoe luister je nou goed? 'Echt contact is voorwaarde om ons werk goed te doen'

Écht luisteren naar de ander - je collega, die klant - brengt mooie vruchten mee. Dat is de overtuiging van luistercoach en trainer Ivo IJsselstijn. Hoe doe je dat, écht luisteren?

Afbeelding

Help je het milieu wanneer je producten met palmolie vermijdt?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: Hoe slecht is palmolie nou echt?