Hoezo Franse brie en Griekse feta? In Nederland kunnen we er ook wat van!

Achtergrond
Wij mogen er als beroemde kaaskoppen dan veel van eten, ervan weten doen we amper. Vraag de Hollander naar zijn kazen en hij komt met de goudgele. Brie, cheddar, feta en mozzarella worden aan anderen toegeschreven. Jammer, want ook daarvan hebben wij (kaas)koppie koppie.
Marco Bosmans
vrijdag 24 februari 2023 om 17:11
Tynjetaler kaas
Tynjetaler kaas beeld Marco Bosmans

Ook als het om de consumptie gaat, blijken we een trouw en traditioneel volkje. Dus gaan er nog altijd belegen plakjes op de boterham, liggen er oude brokken op de borrelplank en happen we jonge kaas uit het vuistje. 

Ik chargeer een beetje, want ik weet best dat ook de zachte witte kazen uit Frankrijk, Italië en Griekenland bij ons al lang op tafel staan, bij voorkeur verwerkt in een salade. Koken met kaas echter vinden we nog een beetje moeilijk. Nou ja, fondues, gratins en soufflés gaan nog wel, maar oude Goudse met een kreeftensoep of kwartel gevuld met kaas? 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De elektrische Kever is in aantocht: een wagen zonder uitlaat wordt bereikbaar voor het volk

De eerste tien jaar elektrisch rijden waren prestigieus, protserig en vet gesubsidieerd. Maar binnenkort komt VW met een echte volkswagen zonder brandstoftank en uitlaat. De e-auto wordt langzaamaan duurzaam.

Afbeelding

Een jaarrekening controleren stoffig en saai? Niet voor accountant Edward

Accountant Edward Spiegel heeft er dagelijks plezier in om te controleren of de cijfers van een onderneming een getrouw beeld laten zien van de werkelijkheid. ‘Als je licht geeft door je passie te laten zien, verlicht je anderen.’

Afbeelding

De grootste en de kleinste kloosterbrouwer van ons land brengen samen een tripel op de markt

Kloosterbrouwerij Kleiburg brengt samen met La Trappe een nieuwe tripel op de markt: de Traditionair. De opbrengst gaat naar het Kleiklooster, dat met het geld opvang kan bieden aan enkele gezinnen.

Afbeelding

Veroorzaakt een huisdier echt net zoveel uitstoot als een dikke auto? 'De meeste impact zit in de voeding'

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: is een huisdier slecht voor het milieu?

Afbeelding

Hoe luister je nou goed? 'Echt contact is voorwaarde om ons werk goed te doen'

Écht luisteren naar de ander - je collega, die klant - brengt mooie vruchten mee. Dat is de overtuiging van luistercoach en trainer Ivo IJsselstijn. Hoe doe je dat, écht luisteren?

Afbeelding

Help je het milieu wanneer je producten met palmolie vermijdt?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: Hoe slecht is palmolie nou echt?