Zelfstandig ondernemerschap is leren balanceren: ‘De klant is koning, maar de zzp’er is minister-president’

Interview
Toen Marthe Walter (30) zes jaar geleden zzp’er werd, wist zij niet goed waar ze aan begon. Dat is nu wel anders. Ze schreef er een boek over.
Lydia Fris
vrijdag 3 februari 2023 om 16:25
Marthe Walter: 'Toen ik een blunder beging, dacht ik: dit is niks voor mij, ik trek de stekker uit mijn onderneming.'
Marthe Walter: 'Toen ik een blunder beging, dacht ik: dit is niks voor mij, ik trek de stekker uit mijn onderneming.' beeld Jelmer de Haas
Goed Werk

Na een studie Human Resource Management werkte Marthe Walter als consultant in veel verschillende organisaties. Dat inspireerde haar om te gaan schrijven over werk(geluk). Het leverde haar een blog op, waar ze een KvK-inschrijving voor nodig had. Dat was snel geregeld, maar echt goed voorbereid op haar zelfstandig ondernemerschap was ze niet, ook niet toen ze voornamelijk als zzp’er aan de slag ging. Nu, zes jaar later, heeft ze een boek geschreven voor startende ondernemers van eenmanszaken die goed voorbereid als zelfstandige aan de slag willen gaan: Wat een baas.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zelfstandig ondernemerschap is leren balanceren: 'De klant is koning, maar de zzp'er is minister-president'

Toen Marthe Walter (30) zes jaar geleden zzp'er werd, wist zij niet goed waar ze aan begon. Dat is nu wel anders. Ze schreef er een boek over.

Afbeelding

Iedere werknemer doet weleens iets verkeerd: Zó geef je je fouten toe op de werkvloer

Veel werknemers houden hun fouten liever voor zich uit angst voor gezichtsverlies, terwijl ze weten dat opbiechten beter is. Maar hoe pak je dat aan? ‘Schuif de schuld nooit op anderen af.’

Afbeelding

Is jouw bank duurzaam, eerlijk of allebei (niet)? Eén bank komt bijna overal als beste uit de bus

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Hoe kun je bijvoorbeeld duurzame(re) keuzes maken in het doen van je bankzaken?

Afbeelding

Leer je kinderen de financiële les. ‘Dat is een les voor het leven,’ zegt Gabriëlla Bettonville

Nu de (huishoud)portemonnee hoog op de lijst van gespreksonderwerpen staat, rijst de vraag: hoe bereid je de nieuwe generatie zo goed mogelijk voor op hun financiële toekomst?

Afbeelding

Zes typen lastige bazen, en hun handleiding: hoe kun je met je leidinggevende omgaan?

Op iedere baas is wel wat aan te merken. Maar hoe ga je ermee om in de dagelijkse praktijk? Het beste advies? Neem het gedrag van je manager niet te serieus.

Afbeelding

‘Je moet de vinger op de zere plek leggen en dat is bij de consument’

Hoe kun je komen tot een prijs waarmee boeren kunnen werken in evenwicht met zichzelf en de natuur om hen heen? Deze week: een boer die het opneemt voor supermarkten en een ‘zuivel toegevoegde waarde’ voorstelt.