Zo houd je je voornemens voor een gezonder eetpatroon wél vol

Achtergrond
Het is februari. En dat betekent dat de meeste goede voornemens van het nieuwe jaar alweer gesneuveld zijn. Gezonder eten staat elk jaar in de top drie van goede voornemens, maar een gezondere leefstijl volhouden, blijkt heel moeilijk. Hierbij drie tips om het wél te laten slagen.
Anke Kalisvaart
vrijdag 3 februari 2023 om 11:11
Een gezondere leefstijl volhouden, blijkt heel moeilijk
Een gezondere leefstijl volhouden, blijkt heel moeilijk beeld istock

1. Stop met de sterke focus op gewicht. En dat is eigenlijk niet alleen een oproep aan het individu, maar aan de complete samenleving. Geluk is maakbaar en als je maar je best doet dan heb je een slank lijf en ben je gelukkig, zo is de opvatting die leeft. Onzin natuurlijk. 

Je gewicht is voorongeveer 50 procent beïnvloedbaar door leefstijl en ook met een minder slank lijf kan je natuurlijk mooi en gelukkig zijn. Stel je doelen dus liever in eetpatroon dan in gewicht. Dus niet ‘ik ga 10 kilo afvallen’, maar bijvoorbeeld ‘ik neem elke dag rond 10.00 uur een portie fruit’.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De elektrische Kever is in aantocht: een wagen zonder uitlaat wordt bereikbaar voor het volk

De eerste tien jaar elektrisch rijden waren prestigieus, protserig en vet gesubsidieerd. Maar binnenkort komt VW met een echte volkswagen zonder brandstoftank en uitlaat. De e-auto wordt langzaamaan duurzaam.

Afbeelding

Een jaarrekening controleren stoffig en saai? Niet voor accountant Edward

Accountant Edward Spiegel heeft er dagelijks plezier in om te controleren of de cijfers van een onderneming een getrouw beeld laten zien van de werkelijkheid. ‘Als je licht geeft door je passie te laten zien, verlicht je anderen.’

Afbeelding

De grootste en de kleinste kloosterbrouwer van ons land brengen samen een tripel op de markt

Kloosterbrouwerij Kleiburg brengt samen met La Trappe een nieuwe tripel op de markt: de Traditionair. De opbrengst gaat naar het Kleiklooster, dat met het geld opvang kan bieden aan enkele gezinnen.

Afbeelding

Veroorzaakt een huisdier echt net zoveel uitstoot als een dikke auto? 'De meeste impact zit in de voeding'

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: is een huisdier slecht voor het milieu?

Afbeelding

Hoe luister je nou goed? 'Echt contact is voorwaarde om ons werk goed te doen'

Écht luisteren naar de ander - je collega, die klant - brengt mooie vruchten mee. Dat is de overtuiging van luistercoach en trainer Ivo IJsselstijn. Hoe doe je dat, écht luisteren?

Afbeelding

Help je het milieu wanneer je producten met palmolie vermijdt?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: Hoe slecht is palmolie nou echt?