Gooi restjes niet weg, maar kook ermee. En de diepvriezer is je beste vriend

Recensie
Het is ongelooflijk maar waar: wereldwijd verspillen we iedere seconde 79 ton voedsel. Dat betekent dat een derde tot de helft van alle etenswaren die geproduceerd worden in de vuilnisbak verdwijnt, zo stelt Kook je koelkast leeg. Het kookboek belooft dat dit in jouw huishouden niet meer gaat gebeuren.
Wisanne de Reus
zaterdag 21 januari 2023 om 01:03 aangepast 07:27
Heb je te veel gekookt? Dan is de diepvriezer je beste vriend.
Heb je te veel gekookt? Dan is de diepvriezer je beste vriend. beeld istock

Het boek is afkomstig van Too Good To Go, een organisatie die consumenten koppelt aan winkels en restaurants. Hebben laatstgenoemden etenswaren over die binnen korte tijd geconsumeerd moeten worden, dan kunnen ze deze in de app zetten. Consumenten kunnen deze tegen gereduceerd tarief kopen. De organisatie hoopt daarmee voedselverspilling tegen te gaan.

‘Geen eten weggooien’ was – en is nog steeds – belangrijk bij mijn ouders thuis. Mijn moeder deed meerdere keren per week boodschappen, zodat ze goed kon inschatten wat we daadwerkelijk nodig hadden. Tijdens het schillen telde ze de stukjes aardappel – mijn ouders aten er zes, mijn jongere zus en ik vier – waardoor we nauwelijks restjes overhielden. En dreigde mijn zus of ik ons bord niet l..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Veroorzaakt een huisdier echt net zoveel uitstoot als een dikke auto? 'De meeste impact zit in de voeding'

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: is een huisdier slecht voor het milieu?

Afbeelding

Hoe luister je nou goed? 'Echt contact is voorwaarde om ons werk goed te doen'

Écht luisteren naar de ander - je collega, die klant - brengt mooie vruchten mee. Dat is de overtuiging van luistercoach en trainer Ivo IJsselstijn. Hoe doe je dat, écht luisteren?

Afbeelding

Help je het milieu wanneer je producten met palmolie vermijdt?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: Hoe slecht is palmolie nou echt?

Afbeelding

Hoezo een loempia met pindasaus? De vernieuwde Chinees is hip en authentiek

Van Happy Garden tot Golden River en van Ni Hao tot Hong Kong; ze trokken volle zalen in de twintigste eeuw. Maar die ‘ouwe Chinees’ is op zijn retour. De oosterse keukens kregen nieuwe jasjes. En respect bovendien.

Afbeelding

Monique bespaarde met behulp van energiemaatje Marga: 'We hadden gelijk een klik'

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Monique Brosi (54) bespaarde met een gratis energiemaatje op kosten van de gemeente. ‘Ik ben heel blij met Marga.’

Afbeelding

Hoezo Franse brie en Griekse feta? In Nederland kunnen we er ook wat van!

Wij mogen er als beroemde kaaskoppen dan veel van eten, ervan weten doen we amper. Vraag de Hollander naar zijn kazen en hij komt met de goudgele. Brie, cheddar, feta en mozzarella worden aan anderen toegeschreven.