‘Ik kan mijn beademing niet uitzetten.’ De energierekening komt voor Nicole extra hard aan

Interview
Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? De gestegen energiekosten leveren spanning op bij Nicole Tromp (46) uit Huissen. ‘Ik kan de beademingsapparaat niet uitzetten, want dan ga ik dood.’
Hendrina de Graaf
vrijdag 11 november 2022 om 15:57 aangepast 19:23
Nicole Tromp: 'Omdat ik veel thuis ben en er continu iemand van de zorg om me heen is, staat de verwarming altijd aan.’
Nicole Tromp: 'Omdat ik veel thuis ben en er continu iemand van de zorg om me heen is, staat de verwarming altijd aan.’ beeld Jorik Algra

Spraakherkenning

‘Een baby die niet kan kruipen of lopen: zo begon mijn leven met de progressieve spierziekte Spinale Musculaire Atrofie (SMA). Door de tijd heen verergerden mijn klachten en kon ik steeds minder. Toch bracht een nieuw medicijn de ziekte anderhalf jaar geleden tot stilstand. Sindsdien is mijn gezondheid stabiel. 

Omdat veel spieren zijn verzwakt, leef ik met 24-uurs zorg en hulpmiddelen op stroom. Om te voorkomen dat mijn hulpverleners door hun rug gaan als ze mij verzorgen, heb ik een hoog-laagbed. Via een elektrische tillift word ik in bed gemanoeuvreerd. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Luuk ‘zag zijn geld door de kieren wegstromen’ en maakt zijn huis nu zo duurzaam mogelijk

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Luuk blogt sinds 2013 over het verduurzamen van zijn huis.

Afbeelding

Hoe kun je zelf je eigen huis isoleren? ‘Dat levert een enorme besparing op’

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: wat kun je zelf doen aan de isolatie in je huis?

Afbeelding

Met een glimlach verkocht mijn opa vlees met water, want dat kostte een dubbeltje meer

De opa van Rinke Verkerk dacht dat we allemaal de sociaaleconomische ladder konden beklimmen zonder dat het ten koste van gemoedelijkheid en de natuur zou gaan. ‘De wereld is er echter niet mooier op geworden’.

Afbeelding

Stampotten zijn tijdloos en niet te verpesten. ‘De kleine toevoegingen maken het verschil’

Stamp- en stoofpotjes mogen misschien wat ouderwets klinken, ze zijn enorm populair geworden onder jongere generaties. De schrijvers van het boek Oma’s stamp- & stoofpotjes hebben vijftig stampotrecepten gebundeld.

Afbeelding

Koffiedrinken uit een kartonnen beker of een mok: wat is beter voor het milieu?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: koffie uit een kartonnen beker of een mok?

Afbeelding

‘Ik kan mijn beademing niet uitzetten.’ De energierekening komt voor Nicole extra hard aan

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? De gestegen energiekosten leveren spanning op bij Nicole Tromp (46) uit Huissen.