Marc de Groot vindt dat geld moet rollen: ‘Geld bewaren voor de zekerheid? Zonde!’

Interview
Dé manier om slim met geld om te gaan, bestaat niet. Iedereen doet het anders en daarvan kunnen we leren. In het Geldportret deelt een lezer zijn of haar geldgewoonten. Deze aflevering: Marc de Groot vindt dat geld moet rollen. Hij geeft bijna alles uit wat er binnen komt.
Yasmine Esser / vk
donderdag 3 november 2022 om 23:24 aangepast 8 november 2022 09:46
Afbeelding
beeld Jamie de Leeuw

Geldstrategie

‘Mijn hele leven geef ik al makkelijk geld uit. Ik verdien nu meer dan toen ik net begon met werken, maar mijn uitgavenpatroon is net zo hard meegestegen. Veel mensen sparen omdat het hen een veilig gevoel geeft. Zonde! Op een gegeven moment ga je dood, je kunt het maar beter opmaken.

‘Ik geef nooit meer uit dan ik heb. Ik heb voor Amerikaanse uitgaven een creditcard. Verder los ik mijn hypotheek af, heb ik een lijfrentepolis en wat beleggingen.’

Kostenpost

‘Vroeger ging mijn geld op aan reizen, nu aan alles wat het leven makkelijker maakt. Het afgelopen jaar was dat zo’n 1.000 euro aan een zit-stabureau en een grote monitor. Ook geef ik per jaar duizenden euro’..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Luuk ‘zag zijn geld door de kieren wegstromen’ en maakt zijn huis nu zo duurzaam mogelijk

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Luuk blogt sinds 2013 over het verduurzamen van zijn huis.

Afbeelding

Hoe kun je zelf je eigen huis isoleren? ‘Dat levert een enorme besparing op’

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: wat kun je zelf doen aan de isolatie in je huis?

Afbeelding

Met een glimlach verkocht mijn opa vlees met water, want dat kostte een dubbeltje meer

De opa van Rinke Verkerk dacht dat we allemaal de sociaaleconomische ladder konden beklimmen zonder dat het ten koste van gemoedelijkheid en de natuur zou gaan. ‘De wereld is er echter niet mooier op geworden’.

Afbeelding

Stampotten zijn tijdloos en niet te verpesten. ‘De kleine toevoegingen maken het verschil’

Stamp- en stoofpotjes mogen misschien wat ouderwets klinken, ze zijn enorm populair geworden onder jongere generaties. De schrijvers van het boek Oma’s stamp- & stoofpotjes hebben vijftig stampotrecepten gebundeld.

Afbeelding

Koffiedrinken uit een kartonnen beker of een mok: wat is beter voor het milieu?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: koffie uit een kartonnen beker of een mok?

Afbeelding

‘Ik kan mijn beademing niet uitzetten.’ De energierekening komt voor Nicole extra hard aan

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? De gestegen energiekosten leveren spanning op bij Nicole Tromp (46) uit Huissen.