Met dikke trui op zoek naar innovaties op energiemarkt: ‘Voorlopig zitten we er nog warmpjes bij’

Interview
Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Ondernemer André van Luijk (43) uit Capelle aan den IJssel sorteert een paar jaar voor. ‘Een bedrijf dat ik volg, zet binnenkort een batterij met een inkoop-algoritme in de markt.’
Hendrina de Graaf
vrijdag 28 oktober 2022 om 16:04 aangepast 12:59
Capelle aan den IJssel - ‘Het huishoudboekje van’
André van Luijk.
Foto Bas Czerwinski
Capelle aan den IJssel - ‘Het huishoudboekje van’ André van Luijk. Foto Bas Czerwinski beeld Bas Czerwinski

Ons huis is een omgebouwde dubbele kleuterschool. De gymzaal deelden de kleuterklassen. Toen het huidige basisonderwijs zijn vorm kreeg, kregen de lokalen een nieuwe bestemming. Zo werd het gebruikt door een kerk, zat er een bibliotheek en wereldwinkel in en was het tijdelijk een antikraakpand voor zzp’ers.  

Wij kochten het gebouw in 2017 en trokken in 2018 in het pand. Mensen zeiden tegen me: ‘Jaren klussen, dat kun je je gezin toch niet aandoen?’ Maar zelf jaren klussen en daardoor tijd en energie inleveren op mijn bedrijven of gezin, was ik helemaal niet van plan. Als je een nieuwbouwhuis koopt, ga je toch ook niet zelf metselen? Wij namen een aannemer in de arm die in een half jaar tijd de school omtoverde tot onze huidige woning. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een jaarrekening samenstellen stoffig en saai? Niet voor accountant Edward

Accountant Edward Spiegel heeft er dagelijks plezier in om te controleren of de cijfers van een onderneming een getrouw beeld laten zien van de werkelijkheid. ‘Als je licht geeft door je passie te laten zien, verlicht je anderen.’

Afbeelding

De grootste en de kleinste kloosterbrouwer van ons land brengen samen een tripel op de markt

Kloosterbrouwerij Kleiburg brengt samen met La Trappe een nieuwe tripel op de markt: de Traditionair. De opbrengst gaat naar het Kleiklooster, dat met het geld opvang kan bieden aan enkele gezinnen.

Afbeelding

Veroorzaakt een huisdier echt net zoveel uitstoot als een dikke auto? 'De meeste impact zit in de voeding'

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: is een huisdier slecht voor het milieu?

Afbeelding

Hoe luister je nou goed? 'Echt contact is voorwaarde om ons werk goed te doen'

Écht luisteren naar de ander - je collega, die klant - brengt mooie vruchten mee. Dat is de overtuiging van luistercoach en trainer Ivo IJsselstijn. Hoe doe je dat, écht luisteren?

Afbeelding

Help je het milieu wanneer je producten met palmolie vermijdt?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: Hoe slecht is palmolie nou echt?

Afbeelding

Hoezo een loempia met pindasaus? De vernieuwde Chinees is hip en authentiek

Van Happy Garden tot Golden River en van Ni Hao tot Hong Kong; ze trokken volle zalen in de twintigste eeuw. Maar die ‘ouwe Chinees’ is op zijn retour. De oosterse keukens kregen nieuwe jasjes. En respect bovendien.